do przepisu Kokosowo Mi
220 g | herbatników |
1000 ml | mleka |
2 opak. | Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera |
100 g | cukru |
200 g | czekolady białej |
500 ml | śmietanki 30% tł. (schłodzonej) |
2 łyżki | cukru pudru |
2 opak. | Śmietan-fixu Dr. Oetkera |
100 g | wiórków kokosowych |
50 g | malin |
3 gałązki | mięty |
Blachę o wym. 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Połową herbatników wyłóż spód blachy. 750 ml mleka zagotuj, w pozostałym mleku wymieszaj budynie z cukrem. Do gotującego się mleka dodaj połamaną na cząstki czekoladę, mieszaj aż się rozpuści, po czym dodaj rozprowadzony budyń z cukrem i zagotuj ciągle mieszając. Połowę ciepłego budyniu przelej na wyłożone herbatniki. Na budyń wyłóż drugą warstwę herbatników oraz równomiernie drugą warstwę budyniu. Nastepnie przykryj folią spożywczą, tak aby stykała się z budyniem i odstaw do wystudzenia.
Śmietankę ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier puder wymieszany ze Śmietan-fixem. Miksuj do uzyskania sztywnej konsystencji. Ubitą śmietankę przełóż na warstwę budyniową, posyp wiórkami kokosowymi. Ciasto wstaw do lodówki na co najmniej 3 h.
Przed podaniem udekoruj malinami i listkami mięty.
NA PORCJĘ / SZT. | NA 100 G / ML | |
---|---|---|
Wartość energetyczna |
963
kJ
230 kcal |
1005
kJ
240 kcal |
Tłuszcz | 13.95 g | 14.53 g |
Węglowodany | 23.90 g | 24.90 g |
Białko | 3.55 g | 3.70 g |
Ucieszymy się, jeżeli zgodzisz się, abyśmy my i nasi partnerzy używali plików cookie i podobnych technologii. Pozwoli nam to zrozumieć Twoje zachowanie na stronie i odpowiednio dostosować ją do Twoich potrzeb. Ponadto my i nasi partnerzy chcielibyśmy wykorzystywać te dane do pokazywania Tobie spersonalizowanych ofert na ich platformach.
Wykorzystujemy pliki cookie niezbędne, analityczne i marketingowe do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony, spersonalizowania treści i reklam, analizowania ruchu w naszej witrynie oraz w celach statystycznych. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług. Jeśli zgadzasz się abyśmy wykorzystywali wszystkie wskazane powyżej pliki cookie do celów powyżej wymienionych prosimy o kliknięcie „Zgadzam się”. Jeżeli chciałbyś/chciałabyś zdecydować, które z plików cookie będą mogły być wykorzystywane prosimy o wejście w Ustawienia szczegółowe i dokonanie wyboru. Szczegółowe informacje możesz znaleźć w naszej polityce prywatności. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić zdanie odnośnie ustawień plików cookie.
Zarówno te pliki cookie, jak i podobne rozwiązania są nam potrzebne, aby zapewnić działanie podstawowych funkcji naszej strony internetowej. Powyższe obejmuje na przykład zapisywanie tych ustawień. Absolutnie konieczne jest, aby użytkownik nie mógł ich wyłączyć.
Ponadto chcielibyśmy lepiej poznać, w jaki sposób korzystasz z naszej strony internetowej, aby zoptymalizować ją dla Ciebie i innych użytkowników. W tym celu wykorzystujemy pliki cookie i podobne rozwiązania, które umożliwiają mapowanie zachowań użytkowników, a tym samym pozwolą nam udoskonalić przedstawianą Tobie ofertę.
aktywne
nieaktywne
Aby zapewnić nam możliwość dostosowania naszych kampanii marketingowych do Twoich potrzeb, zbieramy informacje o tym, w jaki sposób trafiasz na naszą witrynę internetową i w jaki sposób korzystasz reagujesz na nasze reklamy. Dzięki temu możemy jeszcze bardziej ulepszyć nie tylko nasze reklamy, ale także treści na naszej stronie. Nasi partnerzy marketingowi także wykorzystują te informacje do własnych celów, np. do personalizacji kont użytkowników lub profili na swojej platformie.
aktywne
nieaktywne
Z przyjemnością odpowiemy na Twoje pytania dotyczące naszych produktów i przepisów. Jeśli chcesz podzielić się z nami opinią o naszych produktach, bądź sprawdzić status zamówienia w e-sklepie to dobrze trafiłeś. Czekamy na Twój telefon.
Infolinia czynna jest od poniedziałku do soboty w godz. 10-18 oraz w niedzielę w godz. 10-13. Koszt połączenia zgodnie z cennikiem Operatora.
Thank you for your message.