PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Deser z biszkoptami i malinami

Deser z budyniem udekorowany malinami

4 porcje

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Deser z biszkoptami i malinami

Składniki:

500 ml mleka
1 opak. Budyniu smak biszkoptowy Dr. Oetkera
2 łyżki cukru
500 ml mleka
1 opak. Budyniu smak malinowy Dr. Oetkera
2 łyżki cukru
20 szt. biszkoptów okrągłych
350 g malin

preparation

Przygotowanie

1

Budyń biszkoptowy

Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń przelej do dzbanka z dziubkiem.

2

Budyń malinowy

Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń przelej do dzbanka z dziubkiem.

3

Dekorowanie

Biszkopty drobno pokrusz. Przygotuj pucharki, w każdym układaj na przemian pokruszone biszkopty, budynie i maliny tworząc kolorowe warstwy. Wierzch udekoruj malinami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Deser z biszkoptami i malinami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1223 kJ
292 kcal
327 kJ
78 kcal
Tłuszcz 5.60 g 1.49 g
Węglowodany 56.05 g 14.91 g
Białko 10.06 g 2.67 g