PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Deser sernikowy śmietankowo-truskawkowy

Deser z Sernikiem na zimno Dr. Oetkera

6 - 8 porcji

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Deser sernikowy śmietankowo-truskawkowy

Do deseru:

6 - 8 szt. herbatników kakaowych
300 g truskawek - kilka odłóż do dekoracji
2 łyżki cukru pudru
500 ml mleka (schłodzonego)
1 opak. Sernika na zimno Dr. Oetkera
250 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej)

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Do każdego pucharka włóż na dno po jednym pokruszonym herbatniku. Truskawki umyj, oczyść z szypułek (mrożone wcześniej rozmroź), a następnie zmiksuj z cukrem pudrem na mus. Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 minuty. Następnie dodaj śmietankę i miksuj jeszcze przez ok. 2 minuty. 2/3 gotowej masy rozłóż równomiernie w pucharkach. Do pozostałej części masy dodaj zmiksowane truskawki, wymieszaj dokładnie na jednolitą konsystencję, a następnie rozłóż do pucharków. Udekoruj połówkami truskawek i odstaw na ok. 1 h do schłodzenia.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Deser sernikowy śmietankowo-truskawkowy

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1273 kJ
304 kcal
687 kJ
164 kcal
Tłuszcz 17.28 g 9.34 g
Węglowodany 34.11 g 18.44 g
Białko 10.04 g 5.43 g