PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Deser sernikowy śmietankowo-truskawkowy

Deser z Sernikiem na zimno Dr. Oetkera

6 - 8 porcji

średnie 20 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Deser sernikowy śmietankowo-truskawkowy

Do deseru:

6 - 8 szt. herbatników kakaowych
300 g truskawek - kilka odłóż do dekoracji
2 łyżki cukru pudru
500 ml mleka (schłodzonego)
1 opak. Sernika na zimno Dr. Oetkera
250 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej)

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Do każdego pucharka włóż na dno po jednym pokruszonym herbatniku. Truskawki umyj, oczyść z szypułek (mrożone wcześniej rozmroź), a następnie zmiksuj z cukrem pudrem na mus. Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 minuty. Następnie dodaj śmietankę i miksuj jeszcze przez ok. 2 minuty. 2/3 gotowej masy rozłóż równomiernie w pucharkach. Do pozostałej części masy dodaj zmiksowane truskawki, wymieszaj dokładnie na jednolitą konsystencję, a następnie rozłóż do pucharków. Udekoruj połówkami truskawek i odstaw na ok. 1 h do schłodzenia.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Deser sernikowy śmietankowo-truskawkowy

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1273kJ
304kcal
687kJ
164kcal
Tłuszcz 17.28g 9.34g
Węglowodany 34.11g 18.44g
Białko 10.04g 5.43g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!