PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Deser jogurtowy z mango i orzechami

Jogurtowy deser z mango, orzechami i miętą

4 porcji

łatwe 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Deser jogurtowy z mango i orzechami

Składniki:

20 listków mięty
2 szt. mango
1 opak. Cukru z wanilią Bourbon z Madagaskaru Bez glutenu Dr. Oetkera
2 łyżki cukru pudru
1 szczypta Cynamonu mielonego z Indonezji Dr. Oetkera
300 g jogurtu naturalnego typu greckiego

Do dekoracji:

20 g orzechów włoskich
20 g orzechy nerkowca
4 listki mięty

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Miętę umyj, posiekaj drobno. Mango obierz, pokrój, umieść w wyższym naczyniu, dodaj miętę, cukier z wanilią, cukier puder, cynamon i zmiksuj w blenderze na gładko. Dodaj jogurt i zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.

2

Dekorowanie

Masę wyłóż do pucharków i udekoruj orzechami oraz miętą.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Deser jogurtowy z mango i orzechami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1135kJ
271kcal
473kJ
113kcal
Tłuszcz 11.42g 4.76g
Węglowodany 39.03g 16.26g
Białko 5.48g 2.28g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej