PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Deser jogurtowy z mango i orzechami

Jogurtowy deser z mango, orzechami i miętą

4 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Deser jogurtowy z mango i orzechami

Składniki:

20 listków mięty
2 szt. mango
1 opak. Cukru z wanilią Bourbon z Madagaskaru Bez glutenu Dr. Oetkera
2 łyżki cukru pudru
1 szczypta Cynamonu mielonego z Indonezji Dr. Oetkera
300 g jogurtu naturalnego typu greckiego

Do dekoracji:

20 g orzechów włoskich
20 g orzechy nerkowca
4 listki mięty

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Miętę umyj, posiekaj drobno. Mango obierz, pokrój, umieść w wyższym naczyniu, dodaj miętę, cukier z wanilią, cukier puder, cynamon i zmiksuj w blenderze na gładko. Dodaj jogurt i zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.

2

Dekorowanie

Masę wyłóż do pucharków i udekoruj orzechami oraz miętą.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Deser jogurtowy z mango i orzechami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1135 kJ
271 kcal
473 kJ
113 kcal
Tłuszcz 11.42 g 4.76 g
Węglowodany 39.03 g 16.26 g
Białko 5.48 g 2.28 g