PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Czarne babeczki - duszki

Czarne babeczki z "potworną" dekoracją z lukru klasycznego

12 porcji

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Czarne babeczki - duszki

Babeczki:

1 opak. Babeczek czarnych Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml mleka
100 ml oleju

Do dekoracji:

1 opak. Pisaków cukrowych Dr. Oetkera
1 opak. Lukru klasycznego białego Dr. Oetkera
2 łyżeczki wody
1 opak. Pisaka cukrowego czarnego Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, mleko i olej. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Foremki z ciastem wstaw do piekarnika.

Piekarnik elektryczny: ok. 175 °C

Piekarnik gazowy: ok. 175 °C

Czas pieczenia: ok. 17 - 18 min.

Upieczone babeczki wystudź.

3

Dekorowanie

Białym pisakiem narysuj kontury duszków. Do miseczki przesyp zawartość opakowania lukru i wymieszaj z dwiema łyżeczkami wody. Łyżeczką wypełniaj kontury duszków. Przy pomocy czarnego pisaka zrób oczy.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Czarne babeczki - duszki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1051 kJ
251 kcal
1520 kJ
363 kcal
Tłuszcz 11.20 g 16.24 g
Węglowodany 33.65 g 48.77 g
Białko 3.42 g 4.95 g