PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Czarne babeczki - duszki

Czarne babeczki z "potworną" dekoracją z lukru klasycznego

12 porcji

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Czarne babeczki - duszki

Babeczki:

1 opak. Babeczek czarnych Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml mleka
100 ml oleju

Do dekoracji:

1 opak. Pisaków cukrowych Dr. Oetkera
1 opak. Lukru klasycznego białego Dr. Oetkera
2 łyżeczki wody
1 opak. Pisaka cukrowego czarnego Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, mleko i olej. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Foremki z ciastem wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  o 175 °C

Czas pieczenia: o 17 - 18 min.

Upieczone babeczki wystudź.

3

Dekorowanie

Białym pisakiem narysuj kontury duszków. Do miseczki przesyp zawartość opakowania lukru i wymieszaj z dwiema łyżeczkami wody. Łyżeczką wypełniaj kontury duszków. Przy pomocy czarnego pisaka zrób oczy.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Czarne babeczki - duszki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1051kJ
251kcal
1520kJ
363kcal
Tłuszcz 11.20g 16.24g
Węglowodany 33.65g 48.77g
Białko 3.42g 4.95g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii
Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej