PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Ciasto Snikers bez pieczenia

Pyszne ciasto z kremem budyniowym, masą krówkową i orzeszkami ziemnymi. Szybkie i łatwe w przygotowaniu. Sprawdzi się idealnie na rodzinnych przyjęciach!

o 12 porcji

łatwe 60 min

Składniki

Składniki

do przepisu Ciasto Snikers bez pieczenia

Krem budyniowy:

700 ml mleka
2 opak. Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
60 g cukru
200 g masła o temp. pokojowej

Dodatkowo:

o 300 g herbatników
460 g kajmaku masy krówkowej
100 g masła orzechowego bez dodatku soli

Polewa:

50 g czekolady mlecznej
20 g masła
100 g orzeszków ziemnych solonych

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Formę o wym. 24 cm x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia.

2

Krem budyniowy

Budyń rozmieszaj w 300 ml zimnego mleka. Zagotuj pozostałe 400 ml i do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek i ciągle mieszając, zagotuj. Budyń przykryj folią spożywczą, tak aby stykała się z budyniem i odstaw do wystudzenia. Masło utrzyj na puch i partiami dodawaj wystudzony budyń. Podziel go na dwie części. Do jednej wmiksuj połowę masy krówkowej, a do drugiej masło orzechowe.

Ułóż jedną warstwę herbatników, rozsmaruj krem budyniowy z masą krówkową i ułóż drugą warstwę herbatników. Rozsmaruj na nich krem budyniowy z masłem orzechowym, a następnie ułóż ostatnią warstwę herbatników i rozsmaruj na niej pozostałą ilość masy krówkowej. Posiekaj orzeszki ziemne i posyp nimi ciasto.

3

Polewa

Czekoladę mleczną drobno posiekaj i razem z masłem rozpuść w misce nad garnkiem z gotującą się wodą. Polej polewę na orzeszki.

Ciasto wstaw na kilka godzin do lodówki.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Ciasto Snikers bez pieczenia

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 2319kJ
554kcal
1348kJ
322kcal
Tłuszcz 31.62g 18.38g
Węglowodany 55.94g 32.52g
Białko 11.22g 6.52g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej