PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Ciasto Snikers bez pieczenia

Pyszne ciasto z kremem budyniowym, masą krówkową i orzeszkami ziemnymi. Szybkie i łatwe w przygotowaniu. Sprawdzi się idealnie na rodzinnych przyjęciach!

ok. 12 porcji

łatwy 60 min

Składniki

Składniki

do przepisu Ciasto Snikers bez pieczenia

Krem budyniowy:

700 ml mleka
2 opak. Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
60 g cukru
200 g masła o temp. pokojowej

Dodatkowo:

ok. 300 g herbatników
460 g kajmaku masy krówkowej
100 g masła orzechowego bez dodatku soli

Polewa:

50 g czekolady mlecznej
20 g masła
100 g orzeszków ziemnych solonych

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Formę o wym. 24 cm x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia.

2

Krem budyniowy

Budyń rozmieszaj w 300 ml zimnego mleka. Zagotuj pozostałe 400 ml i do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek i ciągle mieszając, zagotuj. Budyń przykryj folią spożywczą, tak aby stykała się z budyniem i odstaw do wystudzenia. Masło utrzyj na puch i partiami dodawaj wystudzony budyń. Podziel go na dwie części. Do jednej wmiksuj połowę masy krówkowej, a do drugiej masło orzechowe.

Ułóż jedną warstwę herbatników, rozsmaruj krem budyniowy z masą krówkową i ułóż drugą warstwę herbatników. Rozsmaruj na nich krem budyniowy z masłem orzechowym, a następnie ułóż ostatnią warstwę herbatników i rozsmaruj na niej pozostałą ilość masy krówkowej. Posiekaj orzeszki ziemne i posyp nimi ciasto.

3

Polewa

Czekoladę mleczną drobno posiekaj i razem z masłem rozpuść w misce nad garnkiem z gotującą się wodą. Polej polewę na orzeszki.

Ciasto wstaw na kilka godzin do lodówki.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Ciasto Snikers bez pieczenia

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 2319 kJ
554 kcal
1348 kJ
322 kcal
Tłuszcz 31.62 g 18.38 g
Węglowodany 55.94 g 32.52 g
Białko 11.22 g 6.52 g