PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Ciasto czekoladowe z wiśniami i czekoladową kruszonką

Czekoladowe ciasto XXL z pyszną kruszonką i wiśniami

20 porcji

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Ciasto czekoladowe z wiśniami i czekoladową kruszonką

Owoce:

700 g wiśni

Kruszonka:

130 g mąki
120 g cukru
1 łyżka Ciemnego Kakao Dr. Oetkera
100 g masła

Ciasto:

200 g masła
1 opak. Ciasta czekoladowego XXL Dr. Oetkera
4 szt. jajek
100 ml wody
50 g płatków migdałowych

Do dekoracji:

2 łyżki cukru pudru

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Wiśnie umyj i wydryluj, pozostaw na sitku na czas przygotowania ciasta. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Blaszkę o wym. 23 x 36 cm wyłóż papierem do pieczenia.

2

Kruszonka

Masło rozpuść w rondelku i odstaw do ostudzenia. Mąkę, kakao, cukier i masło zagnieć na kruszonkę.

3

Ciasto

Do miski wsyp zawartość opakowania ciasta, dodaj jajka, wodę i ostudzone masło. Wszystkie składniki miksuj przez ok. 5 minut do uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto przelej do blaszki. Na wierzch ciasta poukładaj wydrylowane wiśnie, lekko je dociskając. Ciasto przykryj kruszonką i posyp płatkami migdałów.

4

Pieczenie

Ciasto wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: 50 min.

5

Dekorowanie

Przed podaniem oprósz ciasto cukrem pudrem.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Ciasto czekoladowe z wiśniami i czekoladową kruszonką

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1415kJ
338kcal
1202kJ
287kcal
Tłuszcz 15.60g 13.22g
Węglowodany 45.53g 38.58g
Białko 4.21g 3.56g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt