PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Ciasto czekoladowe z wiśniami i czekoladową kruszonką

Czekoladowe ciasto XXL z pyszną kruszonką i wiśniami

20 porcji

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Ciasto czekoladowe z wiśniami i czekoladową kruszonką

Owoce:

700 g wiśni

Kruszonka:

130 g mąki
120 g cukru
1 łyżka Ciemnego Kakao Dr. Oetkera
100 g masła

Ciasto:

200 g masła
1 opak. Ciasta czekoladowego XXL Dr. Oetkera
4 szt. jajek
100 ml wody
50 g płatków migdałowych

Do dekoracji:

2 łyżki cukru pudru

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Wiśnie umyj i wydryluj, pozostaw na sitku na czas przygotowania ciasta. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Blaszkę o wym. 23 x 36 cm wyłóż papierem do pieczenia.

2

Kruszonka

Masło rozpuść w rondelku i odstaw do ostudzenia. Mąkę, kakao, cukier i masło zagnieć na kruszonkę.

3

Ciasto

Do miski wsyp zawartość opakowania ciasta, dodaj jajka, wodę i ostudzone masło. Wszystkie składniki miksuj przez ok. 5 minut do uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto przelej do blaszki. Na wierzch ciasta poukładaj wydrylowane wiśnie, lekko je dociskając. Ciasto przykryj kruszonką i posyp płatkami migdałów.

4

Pieczenie

Ciasto wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: 50 min.

5

Dekorowanie

Przed podaniem oprósz ciasto cukrem pudrem.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Ciasto czekoladowe z wiśniami i czekoladową kruszonką

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1415kJ
338kcal
1202kJ
287kcal
Tłuszcz 15.60g 13.22g
Węglowodany 45.53g 38.58g
Białko 4.21g 3.56g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!