PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Ciasteczka - gwiazdki z dodatkiem serka homogenizowanego

Pyszne połączenie delikatnych ciasteczek z migdałami

ok. 30 - 40 sztuk

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Ciasteczka - gwiazdki z dodatkiem serka homogenizowanego

Ciasto:

380 g mąki
50 g cukru pudru
2 łyżeczki Cukru wanilinowego 16 g Dr. Oetkera
150 g serka homogenizowanego waniliowego
200 g masła

Do dekoracji:

1 szt. białka
100 g migdałów siekanych
50 g cukru pudru

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Do miski przesiać mąkę, dodać pozostałe składniki, wyrobić gładkie ciasto. Jeśli jest zbyt klejące, zawinąć je w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 30 min. Ciasto rozwałkować na ok. ½ cm. Foremką w kształcie gwiazdki wycinać ciastka. Można również wyciąć ze środka ciasteczek mniejsze gwiazdki.

2

Pieczenie

Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować białkiem i obsypać posiekanymi migdałami.

Piekarnik elektryczny: 210 °C

Piekarnik gazowy: 210 °C

Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: ok. 10 min.

Ciepłe gwiazdki posypać cukrem pudrem.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Ciasteczka - gwiazdki z dodatkiem serka homogenizowanego

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 486 kJ
116 kcal
1738 kJ
415 kcal
Tłuszcz 6.60 g 23.58 g
Węglowodany 12.30 g 43.91 g
Białko 2.60 g 9.28 g