PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Budyniowy deser latte

Budyń śmietankowy z kawą

o 4 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Budyniowy deser latte

Składniki:

600 ml mleka
1 opak. Mój Budyń z cukrem trzcinowym smak śmietankowy Dr. Oetkera
3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
250 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej)
1 łyżka cukru pudru
1 łyżeczka kakao

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Do garnka przelej ok. 350 ml mleka, w pozostałej części wymieszaj budyń. Zagotuj mleko z kawą. Pod koniec dodaj wymieszany budyń, ponownie zagotuj mieszając energicznie rózgą. Budyń przelej do szklanek, przykryj folią spożywczą, tak by folia stykała się z budyniem i odstaw do wystudzenia. Nastepnie wstaw do lodówki do schłodzenia. Kiedy budyń będzie schłodzony, ubij śmietankę z przesianym cukrem pudrem. Z budyniu ściągnij folię. Ubitą smietankę przełóż do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i udekoruj deser. Przed podaniem posyp kakao.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Budyniowy deser latte

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1407kJ
336kcal
599kJ
143kcal
Tłuszcz 22.03g 9.38g
Węglowodany 28.20g 12.00g
Białko 6.87g 2.92g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii
Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej