PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Budyniowy deser latte

Budyń śmietankowy z kawą

ok. 4 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Budyniowy deser latte

Składniki:

600 ml mleka
1 opak. Mój Budyń z cukrem trzcinowym smak śmietankowy Dr. Oetkera
3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
250 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej)
1 łyżka cukru pudru
1 łyżeczka kakao

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Do garnka przelej ok. 350 ml mleka, w pozostałej części wymieszaj budyń. Zagotuj mleko z kawą. Pod koniec dodaj wymieszany budyń, ponownie zagotuj mieszając energicznie rózgą. Budyń przelej do szklanek, przykryj folią spożywczą, tak by folia stykała się z budyniem i odstaw do wystudzenia. Nastepnie wstaw do lodówki do schłodzenia. Kiedy budyń będzie schłodzony, ubij śmietankę z przesianym cukrem pudrem. Z budyniu ściągnij folię. Ubitą smietankę przełóż do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i udekoruj deser. Przed podaniem posyp kakao.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Budyniowy deser latte

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1407 kJ
336 kcal
599 kJ
143 kcal
Tłuszcz 22.03 g 9.38 g
Węglowodany 28.20 g 12.00 g
Białko 6.87 g 2.92 g