PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Budyń z konfiturą wiśniową i zbożowymi ciasteczkami

Deser z budyniem waniliowym i konfiturą

ok. 4 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Budyń z konfiturą wiśniową i zbożowymi ciasteczkami

Składniki:

500 ml mleka
1 opak. Mój Budyń z cukrem trzcinowym smak waniliowy Dr. Oetkera
240 g konfitury wiśniowej
50 g ciastek zbożowych

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Z 500 ml zimnego mleka odlej 1/4 szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek i ciągle mieszając, zagotuj. Budyń przelej do pucharków, przykryj folią spożywczą, tak by folia stykała się z budyniem i odstaw do wystudzenia. Konfiturę podgrzej, do uzyskania płynnej konsystencji i rozlej ją równomiernie na wierzch deseru. Odstaw do lodówki, by konfitura ponownie stężała, na ok. 30 minut. Przed podaniem wierzch deseru posyp pokruszonymi ciasteczkami zbożowymi lub granolą.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Budyń z konfiturą wiśniową i zbożowymi ciasteczkami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1260 kJ
301 kcal
590 kJ
141 kcal
Tłuszcz 6.25 g 2.92 g
Węglowodany 55.21 g 25.80 g
Białko 5.46 g 2.55 g