PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Budyń z konfiturą wiśniową i zbożowymi ciasteczkami

Deser z budyniem waniliowym i konfiturą

o 4 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Budyń z konfiturą wiśniową i zbożowymi ciasteczkami

Składniki:

500 ml mleka
1 opak. Mój Budyń z cukrem trzcinowym smak waniliowy Dr. Oetkera
240 g konfitury wiśniowej
50 g ciastek zbożowych

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Z 500 ml zimnego mleka odlej 1/4 szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek i ciągle mieszając, zagotuj. Budyń przelej do pucharków, przykryj folią spożywczą, tak by folia stykała się z budyniem i odstaw do wystudzenia. Konfiturę podgrzej, do uzyskania płynnej konsystencji i rozlej ją równomiernie na wierzch deseru. Odstaw do lodówki, by konfitura ponownie stężała, na ok. 30 minut. Przed podaniem wierzch deseru posyp pokruszonymi ciasteczkami zbożowymi lub granolą.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Budyń z konfiturą wiśniową i zbożowymi ciasteczkami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1260kJ
301kcal
590kJ
141kcal
Tłuszcz 6.25g 2.92g
Węglowodany 55.21g 25.80g
Białko 5.46g 2.55g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej