PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Budyń bananowy z lodową dekoracją

Lodowa dekoracja na budyniu bananowym

4 porcje

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Budyń bananowy z lodową dekoracją

Budyń:

500 ml mleka
1 opak. Budyniu smak bananowy Dr. Oetkera
2 łyżki cukru

Do dekoracji:

1 szt. wafli
1 szt. bananów
1 opak. Posypki cukrowej Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Budyń bananowy

Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń rozlej do salaterek.

2

Dekorowanie

Z wafla wytnij trójkąty. Banana pokrój na grubsze plastry (ok. 5 mm). W każdej miseczce ułóż wykrojony trójkąt z wafla, a nad nim 3 plastry banana, tak aby wyglądały jak gałki lodów. Banany posyp niewielką ilością kolorowej posypki.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Budyń bananowy z lodową dekoracją

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1080 kJ
258 kcal
540 kJ
129 kcal
Tłuszcz 3.20 g 1.61 g
Węglowodany 51.89 g 26.08 g
Białko 5.19 g 2.61 g