PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Budyń bananowy z lodową dekoracją

Lodowa dekoracja na budyniu bananowym

4 porcje

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Budyń bananowy z lodową dekoracją

Budyń:

500 ml mleka
1 opak. Budyniu smak bananowy Dr. Oetkera
2 łyżki cukru

Do dekoracji:

1 szt. wafli
1 szt. bananów
1 opak. Posypki cukrowej Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Budyń bananowy

Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń rozlej do salaterek.

2

Dekorowanie

Z wafla wytnij trójkąty. Banana pokrój na grubsze plastry (ok. 5 mm). W każdej miseczce ułóż wykrojony trójkąt z wafla, a nad nim 3 plastry banana, tak aby wyglądały jak gałki lodów. Banany posyp niewielką ilością kolorowej posypki.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Budyń bananowy z lodową dekoracją

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1080kJ
258kcal
540kJ
129kcal
Tłuszcz 3.20g 1.61g
Węglowodany 51.89g 26.08g
Białko 5.19g 2.61g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii
Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej