PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Biszkoptowy deser króliczka

Biszkoptowe króliki na waniliowym budyniu

4 porcje

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Biszkoptowy deser króliczka

Budyń:

500 ml mleka
1 opak. Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
2 łyżki cukru

Do dekoracji:

2 szt. pianek Marshmallows dużych
10 szt. pianek Marshmallows małych
1 opak. Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
4 szt. biszkoptów okrągłych, dużych
4 szt. biszkoptów okrągłych, małych
1 opak. Perełek błyszczących Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Budyń

Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń rozlej do salaterek.

2

Dekorowanie

Duże pianki potnij na paski (grubość ok. 5 mm) – to będą uszy. Policzki zrób z czterech małych pianek przekrojonych na pół. Kolejne cztery pianki odłóż na ogonki. Z pozostałych pianek wytnij 4 trójkąciki i przetnij je do połowy by utworzyć zęby króliczków.

Polewę deserową rozpuść w kąpieli wodnej.

W miseczkach poukładaj duże i małe biszkopty, tak by utworzyć głowę i tułów każdego króliczka.

Za pomocą polewy przyczep króliczkom uszy, ogonki, policzki i noski z perełek. Korzystając z wykałaczki namaluj króliczkom oczy z polewy.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Biszkoptowy deser króliczka

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1377 kJ
329 kcal
758 kJ
181 kcal
Tłuszcz 13.28 g 7.30 g
Węglowodany 46.76 g 25.69 g
Białko 5.07 g 2.78 g