Flag

Biszkoptowy deser króliczka

4 porcje
Łatwy
20 min
Biszkoptowe króliki na waniliowym budyniu
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Budyń
500 mlmleka
1 opak.Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
2 łyżkicukru
Do dekoracji
2 szt.pianek Marshmallows dużych
10 szt.pianek Marshmallows małych
1 opak.Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
4 szt.biszkoptów okrągłych, dużych
4 szt.biszkoptów okrągłych, małych
1 opak.Perełek Musssujących Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
Picture - Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
Picture - Perełek Musssujących Dr. Oetkera
1

Budyń

Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń rozlej do salaterek.

2

Dekorowanie

Duże pianki potnij na paski (grubość ok. 5 mm) – to będą uszy. Policzki zrób z czterech małych pianek przekrojonych na pół. Kolejne cztery pianki odłóż na ogonki. Z pozostałych pianek wytnij 4 trójkąciki i przetnij je do połowy by utworzyć zęby króliczków.


Polewę deserową rozpuść w kąpieli wodnej.


W miseczkach poukładaj duże i małe biszkopty, tak by utworzyć głowę i tułów każdego króliczka.


Za pomocą polewy przyczep króliczkom uszy, ogonki, policzki i noski z perełek. Korzystając z wykałaczki namaluj króliczkom oczy z polewy.