Flag

Bajeczne trio z pistacjami

ok. 30 porcji
Łatwy
40 min
Krakersy, krem budyniowy i Śnieżna Chmurka z pistacjami
Składniki
Przygotowanie
Porady i wskazówki
Zamiast pistacji możesz użyć np. 1 tabliczki startej białej czekolady.
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Przełożenie
2 opak.krakersów (po 180 g każde)
1 puszkakajmaku masy krówkowej
Krem budyniowy
400 mlmleka
1 opak.Kremu do Karpatki 3 minuty Dr. Oetkera
Masa śmietanowa
500 mlśmietanki 30% tł. (schłodzonej)
2 opak.Śnieżnej Chmurki Dr. Oetkera
Do dekoracji
100 gorzechów pistacjowych (posiekane)

Zobacz produkty

Picture - Kremu do Karpatki 3 minuty Dr. Oetkera
Picture - Śnieżnej Chmurki Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Blachę o wym. 36 x 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Spód blachy wyłóż krakersami, a na nich dokładnie rozsmaruj masę krówkową. Na warstwie krówkowej ponownie ułóż krakersy.

2

Krem budyniowy

Zimne mleko wlej do miski, wsyp krem budyniowy i dokładnie ubijaj przez 3 minuty na najwyższych obrotach miksera. Gotowy krem nałóż na krakersy. Po dokładnym rozsmarowaniu kremu budyniowego, przykryj go kolejną warstwą krakersów.

3

Masa śmietanowa

Mocno schłodzoną śmietankę ubij mikserem, pod koniec dodaj Śnieżne Chmurki. Całość dokładnie wymieszaj. Masę śmietanową równomiernie rozłóż na warstwie ciastek.

4

Dekorowanie

Ciasto udekoruj pistacjami. Odstaw do lodówki do schłodzenia.

Porady i wskazówki

  • Zamiast pistacji możesz użyć np. 1 tabliczki startej białej czekolady.