PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki z truskawką

Czekoladowe babeczki z kremem śmietankowym i truskawkami

12 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki z truskawką

Babeczki:

1 opak. Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
100 ml wody

Krem:

200 ml mleka (schłodzonego)
1 opak. Kremu do tortów i ciast smak śmietankowy Dr. Oetkera
1 opak. Barwnika spożywczego zielonego Dr. Oetkera

Do dekoracji:

25 g wiórków kokosowych
1 opak. Barwnika spożywczego zielonego Dr. Oetkera
6 szt. truskawek

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Babeczki wstaw do piekarnika.

Piekarnik elektryczny: 180 °C

Piekarnik gazowy: 180 °C

Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

3

Krem

Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko. Zawartość opakowania kremu wsyp do mleka i miksuj przez chwilę na najniższych, a następnie przez 3 minuty na najwyższych obrotach. Nastepnie dodaj kilka kropli barwnika (do uzyskania odpowiedniego odcienia) i dokładnie wymieszaj. Krem umieścić w szprycy lub woreczku z odciętym rogiem i wyciskaj rozetki na wystudzone babeczki.

4

Dekorowanie

Do woreczka foliowego wsyp wiórki kokosowe. Dodaj kilka kropli barwnika, zamknij dobrze woreczek i wymieszaj wiórki potrząsając i ugniatając do uzyskania jednolitego koloru.

Babeczki udekoruj połówkami truskawek i zielonymi wiórkami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki z truskawką

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1110 kJ
265 kcal
1260 kJ
301 kcal
Tłuszcz 13.66 g 15.52 g
Węglowodany 32.00 g 36.36 g
Białko 4.29 g 4.87 g