PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki z truskawką

Czekoladowe babeczki z kremem śmietankowym i truskawkami

12 porcji

łatwe 20 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki z truskawką

Babeczki:

1 opak. Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
100 ml wody

Krem:

200 ml mleka (schłodzonego)
1 opak. Kremu do tortów i ciast smak śmietankowy Dr. Oetkera
1 opak. Barwnika spożywczego zielonego Dr. Oetkera

Do dekoracji:

25 g wiórków kokosowych
1 opak. Barwnika spożywczego zielonego Dr. Oetkera
6 szt. truskawek

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Babeczki wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 17 - 20 min.

3

Krem

Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko. Zawartość opakowania kremu wsyp do mleka i miksuj przez chwilę na najniższych, a następnie przez 3 minuty na najwyższych obrotach. Nastepnie dodaj kilka kropli barwnika (do uzyskania odpowiedniego odcienia) i dokładnie wymieszaj. Krem umieścić w szprycy lub woreczku z odciętym rogiem i wyciskaj rozetki na wystudzone babeczki.

4

Dekorowanie

Do woreczka foliowego wsyp wiórki kokosowe. Dodaj kilka kropli barwnika, zamknij dobrze woreczek i wymieszaj wiórki potrząsając i ugniatając do uzyskania jednolitego koloru.

Babeczki udekoruj połówkami truskawek i zielonymi wiórkami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki z truskawką

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1110kJ
265kcal
1260kJ
301kcal
Tłuszcz 13.66g 15.52g
Węglowodany 32.00g 36.36g
Białko 4.29g 4.87g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!