PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki z kremem mascarpone i pomarańczą

Wyjątkowe babeczki z pysznym kremem mascarpone i pomarańczą

12 porcji

łatwe 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki z kremem mascarpone i pomarańczą

Babeczki:

1 opak. Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
100 ml soku pomarańczowego

Masa śmietanowa:

250 g serka mascarpone (schłodzonego)
250 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej)
2 łyżeczki cukru pudru

Do dekoracji:

1 szt. pomarańczy

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Babeczki wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 17 - 20 min.

Upieczone babeczki odstaw do wystudzenia.

3

Krem

Mascarpone ubij razem ze śmietanką i cukrem pudrem na zwarty krem. Gotową masę umieścić w szprycy lub woreczku z odciętym rogiem i wyciskaj rozetki na babeczki.

4

Dekorowanie

Pomarańczę umyj, sparz i pokrój na plastry. Z plastrów pomarańczy odetnij skórkę, pokrój na trójkąciki i ułóż na kremie.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki z kremem mascarpone i pomarańczą

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1444kJ
345kcal
1202kJ
287kcal
Tłuszcz 24.20g 20.16g
Węglowodany 27.97g 23.31g
Białko 4.28g 3.57g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!