PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki z kremem mascarpone i pomarańczą

Wyjątkowe babeczki z pysznym kremem mascarpone i pomarańczą

12 porcji

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki z kremem mascarpone i pomarańczą

Babeczki:

1 opak. Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
100 ml soku pomarańczowego

Masa śmietanowa:

250 g serka mascarpone (schłodzonego)
250 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej)
2 łyżeczki cukru pudru

Do dekoracji:

1 szt. pomarańczy

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Babeczki wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 17 - 20 min.

Upieczone babeczki odstaw do wystudzenia.

3

Krem

Mascarpone ubij razem ze śmietanką i cukrem pudrem na zwarty krem. Gotową masę umieścić w szprycy lub woreczku z odciętym rogiem i wyciskaj rozetki na babeczki.

4

Dekorowanie

Pomarańczę umyj, sparz i pokrój na plastry. Z plastrów pomarańczy odetnij skórkę, pokrój na trójkąciki i ułóż na kremie.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki z kremem mascarpone i pomarańczą

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1444kJ
345kcal
1202kJ
287kcal
Tłuszcz 24.20g 20.16g
Węglowodany 27.97g 23.31g
Białko 4.28g 3.57g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt