Flag

Babeczki z kremem jogurtowym i owocami

ok. 25 porcji
Średni
40 min
Owocowe pyszności na puszystym obłoczku
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto
300 gmąki
200 gmasła
100 gcukru pudru
1 opak.Cukru wanilinowego 16 g Dr. Oetkera
2 szt.żółtek
Krem
250 gjogurtu naturalnego 2% tł.
250 gserka mascarpone
3 łyżkicukru pudru
2 opak.Śmietan-fixu Dr. Oetkera
Do dekoracji
200 gmalin
200 gtruskawek
100 gjagód

Zobacz produkty

Picture - Cukru wanilinowego 16 g Dr. Oetkera
Picture - Śmietan-fixu Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Mąkę przesiej, posiekaj z pokrojonym na kawałki masłem, dodaj cukier, cukier wanilinowy i żółtka. Ciasto zagnieć na gładką masę i wstaw na godzinę do lodówki. Foremki do babeczek (ok. 25 sztuk) dokładnie wysmaruj tłuszczem. Następnie rozwałkuj ciasto na grubość ok. 3 - 4 mm i wyłóż nim wysmarowane tłuszczem foremki. Na dnie ciasto ponakłuwaj widelcem.

2

Pieczenie

Foremki z ciastem wstaw do nagrzanego piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 15 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 200 °C


Wystudzone babeczki wyjmij z foremek.

3

Krem

Serek mascarpone zmiksuj z jogurtem. Cukier puder wymieszaj ze śmietan-fixem, a następnie wsyp do masy i wymieszaj mikserem.

4

Dekorowanie

Gotowy krem wyłóż na upieczone babeczki. Udekoruj owocami i listkami mięty.