PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki z czekoladowymi motylkami

Śliczne babeczki z masą śmietanową i czekoladowymi motylami

12 porcji

łatwe 20 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki z czekoladowymi motylkami

Ciasto:

1 opak. Babeczek z płatkami czekolady Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml wody
100 ml oleju

Masa:

500 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej)
1 opak. Masy śmietanowej truskawkowej z kawałkami owoców Dr. Oetkera

Do dekoracji:

1 opak. Motylków z czekolady mlecznej i białej Dr. Oetkera
1 opak. Perełek błyszczących Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie odsyp 1 łyżeczkę płatków czekoladowych. Pozostałe płatki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto równomiernie rozłóż w foremkach. Babeczki posyp równomiernie pozostałymi płatkami.

2

Pieczenie

Foremki z ciastem wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy nie powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 17 - 20 min.

3

Masa

Schłodzoną, słodką śmietankę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania wsyp masę śmietanową, delikatnie i dokładnie połącz składniki. Masę wyporcjuj na wystudzone babeczki za pomocą rękawa cukierniczego lub woreczka foliowego z odciętym rogiem.

4

Dekorowanie

Babeczki udekoruj perełkami i motylkami z czekolady.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki z czekoladowymi motylkami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1486kJ
355kcal
1390kJ
332kcal
Tłuszcz 23.33g 21.80g
Węglowodany 32.92g 30.77g
Białko 3.71g 3.47g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

 NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!