PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki z czekoladowymi motylkami

Śliczne babeczki z masą śmietanową i czekoladowymi motylami

12 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki z czekoladowymi motylkami

Ciasto:

1 opak. Babeczek z płatkami czekolady Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml wody
100 ml oleju

Masa:

500 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej)
1 opak. Masy śmietanowej truskawkowej z kawałkami owoców Dr. Oetkera

Do dekoracji:

1 opak. Motylków z czekolady mlecznej i białej Dr. Oetkera
1 opak. Perełek błyszczących Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie odsyp 1 łyżeczkę płatków czekoladowych. Pozostałe płatki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto równomiernie rozłóż w foremkach. Babeczki posyp równomiernie pozostałymi płatkami.

2

Pieczenie

Foremki z ciastem wstaw do piekarnika.

Piekarnik elektryczny: 180 °C

Piekarnik gazowy: 180 °C

Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy nie powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

3

Masa

Schłodzoną, słodką śmietankę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania wsyp masę śmietanową, delikatnie i dokładnie połącz składniki. Masę wyporcjuj na wystudzone babeczki za pomocą rękawa cukierniczego lub woreczka foliowego z odciętym rogiem.

4

Dekorowanie

Babeczki udekoruj perełkami i motylkami z czekolady.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki z czekoladowymi motylkami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1486 kJ
355 kcal
1390 kJ
332 kcal
Tłuszcz 23.33 g 21.80 g
Węglowodany 32.92 g 30.77 g
Białko 3.71 g 3.47 g