PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki Renifery

Pyszne babeczki czekoladowe w świątecznej dekoracji

12 porcji

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki Renifery

Babeczki:

1 opak. Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
100 ml wody

Do dekoracji:

2 opak. Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
12 szt. biszkoptów (małych)
24 szt. precelków
1 opak. Kremu dekoracyjnego białego Dr. Oetkera
1 opak. Barwnika spożywczego czerwonego Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Foremki z ciastem wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 17 - 20 min.

Upieczone babeczki wystudź.

3

Dekorowanie

Polewy deserowe rozpuść w kapieli wodnej. Odetnij róg saszetki. Polewą udekoruj babeczki najlepiej od szczytu tak aby spływała równomiernie. Nastepnie wyrównaj polewę na babeczce łyżeczką.

Zanim polewa stężeje połóż biszkopty i precelki (mordka i rogi renifera). Na zimny talerzyk lub papier do pieczenia wylej kilka kropelek czekolady z których zrobimy źrenice oczu. Z kremu dekoracyjnego białego przygotowujemy białe kulki – oczy i nos renifera. Do kulek przeznaczonych na nos dodajemy dwie krople czerwonego barwnika, ugniatamy do uzyskania jednolitego koloru. Jeśli kulka klei się za bardzo do palców możemy dodać odrobinę cukru pudru. Na białe oczy kładziemy kropki z czekolady i układamy wraz z czerwonym nosem na babeczce.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki Renifery

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 2407kJ
575kcal
1662kJ
397kcal
Tłuszcz 21.91g 15.11g
Węglowodany 82.98g 57.23g
Białko 9.87g 6.81g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!