Flag

Babeczki Renifery

12 porcji
Średni
40 min
Pyszne babeczki czekoladowe w świątecznej dekoracji
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Babeczki
1 opak.Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt.jajek
100 mloleju
100 mlwody
Do dekoracji
2 opak.Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
12 szt.biszkoptów (małych)
24 szt.precelków
1 opak.Pisaków cukrowych Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
Picture - Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
Picture - Pisaków cukrowych Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Foremki z ciastem wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C


Upieczone babeczki wystudź.

3

Dekorowanie

Polewy deserowe rozpuść w kapieli wodnej. Odetnij róg saszetki. Polewą udekoruj babeczki najlepiej od szczytu tak aby spływała równomiernie. Nastepnie wyrównaj polewę na babeczce łyżeczką.


Zanim polewa stężeje połóż biszkopty i precelki (mordka i rogi renifera). Na zimny talerzyk lub papier do pieczenia wylej kilka kropelek czekolady z których zrobimy źrenice oczu. Z pisaka cukrowego białego i czerwonego przygotowujemy kulki – oczy i nos renifera. Jeśli kulka klei się za bardzo do palców możemy dodać odrobinę cukru pudru. Na białe oczy kładziemy kropki z czekolady i układamy wraz z czerwonym nosem na babeczce.