PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki Pszczółki

Babeczki jogurtowe z lukrem gotowym i pszczółkami z lukru plastycznego

12 porcji

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki Pszczółki

Babeczki:

1 opak. Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
75 g jogurtu naturalnego 2% tł.

Do dekoracji:

3 opak. Lukru gotowego żółtego Dr. Oetkera
100 g Lukru plastycznego białego Dr. Oetkera
5 - 6 kropli Barwnika spożywczego żółtego Dr. Oetkera
24 szt. płatków migdałowych
1 opak. Perełek cukrowych Dr. Oetkera
1 opak. Posypki smak czekoladowy Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 17 - 20 min.

Upieczone babeczki ostudź.

3

Plaster miodu

Dwa opakowania lukru gotowego żółtego rozpuść w kąpieli wodnej. Następnie wylej je na folię bąbelkową na grubość ok. 1/2 cm i odstaw na kilka godzin do zastygnięcia. Nastepnie lukier zdejmij z folii i podziel na 12 małych plastrów miodu.

4

Pszczółki

Lukier plastyczny zagnieć z barwnikiem. Uformuj z niego tułów pszczółki na 12 babeczek. Po boku umieść skrzydełka z podprażonych płatków migdałów. Oczy i paseczki wykonaj z posypki.

5

Dekorowanie

W kąpieli wodnej rozpuść drugi lukier. Na babeczkę nakładaj odrobinę żółtego lukru, a następnie ułóż na nim plaster miodu. Do plastra miodu przyczep pszczółkę delikatnie maczając ją w lukrze.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki Pszczółki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1537kJ
367kcal
1537kJ
367kcal
Tłuszcz 10.96g 10.96g
Węglowodany 63.39g 63.39g
Białko 3.38g 3.38g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!