Babeczki na Halloween - Oko na wampirka

Dzisiaj przyszła grozy chwilka na zielonego wampirka...

24 porcje

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki na Halloween - Oko na wampirka

Babeczki Wampirki:

1 opak. Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml wody
100 ml oleju

Dekoracja babeczki Wampirek:

2 opak. Lukru gotowego zielonego Dr. Oetkera
1 opak. Posypki smak czekoladowy Dr. Oetkera
1 opak. Pisaków cukrowych Dr. Oetkera
30 g cukierków "lentilek" (brązowych)

Babeczki Zagubione oko:

1 opak. Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
75 g jogurtu naturalnego 2% tł.

Dekoracja babeczki Zagubione oko:

2 opak. Lukru klasycznego białego Dr. Oetkera
0,5 opak. Barwnika spożywczego niebieskiego Dr. Oetkera
20 g cukierków "lentilek"

Przygotowanie

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki.

2

Babeczki Wampirki

Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jaja, wodę i olej. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub mikserem do dokładnego połączenia składników ok. 1 min. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

3

Babeczki Zagubione oko

Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

4

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Piekarnik elektryczny: 175 °C

Piekarnik gazowy: 175 °C

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Upieczone babeczki odstaw do ostygnięcia.

5

Dekorowanie babeczek Wampirków

Lukier gotowy zielony rozgrzej w gorącej wodzie, odetnij róg opakowania i wylej na babeczki z konfiturą. Następnie przyklej włosy z posypki czekoladowej. Gdy lukier całkowicie zastygnie, białym pisakiem namaluj oczy i kły, a czerwonym uśmiech wampirka. Źrenice oczu zrób z połamanego kawałka posypki czekoladowej.

6

Dekorowanie babeczki Zagubione oko

Lukier domowy wymieszaj z gorącą wodą. Nakładaj na babeczki przy pomocy pędzelka. Odstaw do całkowitego zastygnięcia lukru. Pozostałą część lukru zabarw barwnikiem niebieskim. Czerwone żyłki namaluj pisakiem cukrowym. Kiedy zabarwiony lukier zacznie zastygać i zrobi się plastyczny uformuj z niego kuleczki i przyklej na środek babeczki przy pomocy pisaka. Źrenicę wykonaj z brązowego cukierka lub kawałka czekolady.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki na Halloween - Oko na wampirka

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1151 kJ
275 kcal
1516 kJ
362 kcal
Tłuszcz 10.49 g 13.80 g
Węglowodany 41.84 g 55.05 g
Białko 3.25 g 4.28 g
Ustawienia plików cookie

Ucieszymy się, jeżeli zgodzisz się, abyśmy my i nasi partnerzy używali plików cookie i podobnych technologii. Pozwoli nam to zrozumieć Twoje zachowanie na stronie i odpowiednio  dostosować ją do Twoich potrzeb. Ponadto my i nasi partnerzy chcielibyśmy wykorzystywać te dane do pokazywania Tobie spersonalizowanych ofert na ich platformach.

 

Wykorzystujemy pliki cookie niezbędne, analityczne i marketingowe do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony, spersonalizowania treści i reklam, analizowania ruchu w naszej witrynie oraz w celach statystycznych. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług. Jeśli zgadzasz się abyśmy wykorzystywali wszystkie wskazane powyżej pliki cookie do celów powyżej wymienionych prosimy o kliknięcie „Zgadzam się”. Jeżeli chciałbyś/chciałabyś zdecydować, które z plików cookie będą mogły być wykorzystywane prosimy o wejście w Ustawienia szczegółowe i dokonanie wyboru. Szczegółowe informacje możesz znaleźć w naszej polityce prywatności. Pamiętaj, że w  każdej chwili możesz zmienić zdanie odnośnie ustawień plików cookie.

Niezbędne

Zarówno te pliki cookie, jak i podobne rozwiązania są nam potrzebne, aby zapewnić działanie podstawowych funkcji naszej strony internetowej. Powyższe obejmuje na przykład zapisywanie tych ustawień. Absolutnie konieczne jest, aby użytkownik nie mógł ich wyłączyć.

Zawsze aktywne
Analityczne

Ponadto chcielibyśmy lepiej poznać, w jaki sposób korzystasz z naszej strony internetowej, aby zoptymalizować ją dla Ciebie i innych użytkowników. W tym celu wykorzystujemy pliki cookie i podobne rozwiązania, które umożliwiają mapowanie zachowań użytkowników, a tym samym pozwolą nam udoskonalić przedstawianą Tobie ofertę.

aktywne

nieaktywne

Marketingowe/remarketingowe/udostępnianie danych stronom trzecim

Aby zapewnić nam możliwość dostosowania naszych kampanii marketingowych do Twoich potrzeb, zbieramy informacje o tym, w jaki sposób trafiasz na naszą witrynę internetową i w jaki sposób korzystasz reagujesz na nasze reklamy. Dzięki temu możemy jeszcze bardziej ulepszyć nie tylko nasze reklamy, ale także treści na naszej stronie. Nasi partnerzy marketingowi także wykorzystują te informacje do własnych celów, np. do personalizacji kont użytkowników lub profili na swojej platformie.

aktywne

nieaktywne

Masz pytanie? Skontaktuj się z nami!

Z przyjemnością odpowiemy na Twoje pytania dotyczące naszych produktów i przepisów. Jeśli chcesz podzielić się z nami opinią o naszych produktach, bądź sprawdzić status zamówienia w e-sklepie to dobrze trafiłeś. Czekamy na Twój telefon.

585 111 001

Infolinia czynna jest od poniedziałku do soboty w godz. 10-18 oraz w niedzielę w godz. 10-13. Koszt połączenia zgodnie z cennikiem Operatora.

You have questions or concerns?

Thank you for your message.