Flag

Arbuzowe gwiazdki

ok. 20 - 30 sztuk
Łatwy
40 min
Soczysty arbuz w połaczeniu z mleczną polewą i kwaśną posypką to orzeźwiający deser na upalne dni
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
ok. 3000 - 4000 garbuza
1 opak.Polewy gotowej mlecznej Dr. Oetkera
1 opak.Posypki cukrowej Dr. Oetkera
300 gwinogron

Zobacz produkty

Picture - Polewy gotowej mlecznej Dr. Oetkera
Picture - Posypki cukrowej Dr. Oetkera

Sposób przygotowania

Arbuza przekrawamy na pół, a następnie kroimy w plastry o gr. ok. 1,5 – 2 cm. Z przekrojonego plastra za pomocą foremki do ciastek wykrawamy gwiazdki. Odsączamy delikatnie sok papierowym ręcznikiem. Polewę mleczną rozpuszczamy w kąpieli wodnej i przelewamy do miseczki. Arbuzowe gwiazdki zanurzamy do połowy w polewie, a następnie posypujemy kwaśna posypka i odstawiamy do wystygnięcia. Winogrona myjemy. Na patyczki od szaszłyków delikatnie nabijamy owoce: winogrona na zmianę z przygotowanymi gwiazdkami arbuzowymi.