PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Arbuzowe gwiazdki

Soczysty arbuz w połaczeniu z mleczną polewą i kwaśną posypką to orzeźwiający deser na upalne dni

o 20 - 30 sztuk

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Arbuzowe gwiazdki

Składniki:

o 3000 - 4000 g arbuza
1 opak. Polewy gotowej mlecznej Dr. Oetkera
1 opak. Posypki cukrowej Dr. Oetkera
300 g winogron

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Arbuza przekrawamy na pół, a następnie kroimy w plastry o gr. ok. 1,5 – 2 cm. Z przekrojonego plastra za pomocą foremki do ciastek wykrawamy gwiazdki. Odsączamy delikatnie sok papierowym ręcznikiem. Polewę mleczną rozpuszczamy w kąpieli wodnej i przelewamy do miseczki. Arbuzowe gwiazdki zanurzamy do połowy w polewie, a następnie posypujemy kwaśna posypka i odstawiamy do wystygnięcia. Winogrona myjemy. Na patyczki od szaszłyków delikatnie nabijamy owoce: winogrona na zmianę z przygotowanymi gwiazdkami arbuzowymi.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Arbuzowe gwiazdki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 406kJ
97kcal
255kJ
61kcal
Tłuszcz 2.04g 1.28g
Węglowodany 18.67g 11.74g
Białko 1.14g 0.72g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej