PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Arbuzowe gwiazdki

Soczysty arbuz w połaczeniu z mleczną polewą i kwaśną posypką to orzeźwiający deser na upalne dni

ok. 20 - 30 sztuk

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Arbuzowe gwiazdki

Składniki:

ok. 3000 - 4000 g arbuza
1 opak. Polewy gotowej mlecznej Dr. Oetkera
1 opak. Posypki cukrowej Dr. Oetkera
300 g winogron

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Arbuza przekrawamy na pół, a następnie kroimy w plastry o gr. ok. 1,5 – 2 cm. Z przekrojonego plastra za pomocą foremki do ciastek wykrawamy gwiazdki. Odsączamy delikatnie sok papierowym ręcznikiem. Polewę mleczną rozpuszczamy w kąpieli wodnej i przelewamy do miseczki. Arbuzowe gwiazdki zanurzamy do połowy w polewie, a następnie posypujemy kwaśna posypka i odstawiamy do wystygnięcia. Winogrona myjemy. Na patyczki od szaszłyków delikatnie nabijamy owoce: winogrona na zmianę z przygotowanymi gwiazdkami arbuzowymi.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Arbuzowe gwiazdki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 406 kJ
97 kcal
255 kJ
61 kcal
Tłuszcz 2.04 g 1.28 g
Węglowodany 18.67 g 11.74 g
Białko 1.14 g 0.72 g