PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Anielskie Gwiazdki

Kruche ciasteczka z serkiem homogenizowanym, obsypane migdałami

30 sztuk

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Anielskie Gwiazdki

Ciasteczka:

380 g mąki
200 g masła
1 opak. Cukru wanilinowego XXL Dr. Oetkera
75 g cukru pudru
150 g serka homogenizowanego waniliowego
100 g migdałów (posiekanych)

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Do miski wsyp przesianą przez sito mąkę i dodaj miękkie masło, cukier wanilinowy, cukier puder oraz serek waniliowy. Całość zagnieć na jednolitą masę. Ciasto zawiń w folię spożywczą i włóż na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 5 milimetrów i wycinaj foremką gwiazdki. Małą foremką również w kształcie gwiazdki wycinaj środki, a gotowe ciasteczka układj na blasze. Ciasteczka ozdób migdałami.

2

Pieczenie

Blachę z ciastkami wstaw do piekarnika.

Piekarnik elektryczny: 180 °C

Piekarnik gazowy: 180 °C

Czas pieczenia: ok. 10 - 15 min.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Anielskie Gwiazdki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 574 kJ
137 kcal
1792 kJ
428 kcal
Tłuszcz 7.74 g 24.20 g
Węglowodany 14.75 g 46.08 g
Białko 2.92 g 9.12 g