do przepisu Anielskie Gwiazdki
380 g | mąki |
200 g | masła |
1 opak. | Cukru wanilinowego XXL Dr. Oetkera |
75 g | cukru pudru |
150 g | serka homogenizowanego waniliowego |
100 g | migdałów (posiekanych) |
Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Do miski wsyp przesianą przez sito mąkę i dodaj miękkie masło, cukier wanilinowy, cukier puder oraz serek waniliowy. Całość zagnieć na jednolitą masę. Ciasto zawiń w folię spożywczą i włóż na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 5 milimetrów i wycinaj foremką gwiazdki. Małą foremką również w kształcie gwiazdki wycinaj środki, a gotowe ciasteczka układj na blasze. Ciasteczka ozdób migdałami.
Blachę z ciastkami wstaw do piekarnika.
Piekarnik gazowy: 180 °C
Czas pieczenia: o 10 - 15 min.
NA PORCJĘ / SZT. | NA 100 G / ML | |
---|---|---|
Wartość energetyczna |
574kJ 137kcal |
1792kJ 428kcal |
Tłuszcz | 7.74g | 24.20g |
Węglowodany | 14.75g | 46.08g |
Białko | 2.92g | 9.12g |