PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Anielskie Gwiazdki

Kruche ciasteczka z serkiem homogenizowanym, obsypane migdałami

30 sztuk

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Anielskie Gwiazdki

Ciasteczka:

380 g mąki
200 g masła
1 opak. Cukru wanilinowego XXL Dr. Oetkera
75 g cukru pudru
150 g serka homogenizowanego waniliowego
100 g migdałów (posiekanych)

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Do miski wsyp przesianą przez sito mąkę i dodaj miękkie masło, cukier wanilinowy, cukier puder oraz serek waniliowy. Całość zagnieć na jednolitą masę. Ciasto zawiń w folię spożywczą i włóż na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 5 milimetrów i wycinaj foremką gwiazdki. Małą foremką również w kształcie gwiazdki wycinaj środki, a gotowe ciasteczka układj na blasze. Ciasteczka ozdób migdałami.

2

Pieczenie

Blachę z ciastkami wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Czas pieczenia: o 10 - 15 min.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Anielskie Gwiazdki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 574kJ
137kcal
1792kJ
428kcal
Tłuszcz 7.74g 24.20g
Węglowodany 14.75g 46.08g
Białko 2.92g 9.12g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii
Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej