Ciemne Kakao to oryginalne brązowe Kakao pozyskiwane z ziaren kakaowca m.in. z Afryki Zachodniej oraz Azji. Nadaje wypiekom mocny, brązowy kolor bez dodatku barwników oraz intensywny, bogaty smak i zapach. Ma obniżoną zawartość tłuszczu (10-12%) oraz certyfikat UTZ świadczący o tym, że produkt Dr. Oetkera wspiera odpowiedzialną uprawę Kakao. Zapakowane w wygodny, zamykany od góry kartonik i wewnętrzną torebkę wygodnie się stosuje. Sprawdza się w ciastach, kremach, polewach, deserach, jako dekoracja i napój.
W tym miejscu zwracamy uwagę osobom cierpiącym na alergię lub inne nietolerancje, że niniejszy produkt może zawierać alergenne składniki , bądź śladowe ich ilości, które zgodnie z przepisami prawa wymagają znakowania, bowiem mogą wywołać reakcje alergiczne lub reakcje nietolerancji, a mianowicie:
mleko2
Wartość w 100 g produktu | |
---|---|
Energia |
1242
kJ
299 kcal |
Tłuszcz |
11
g
|
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone |
6.4
g
|
Węglowodany: |
9.9
g
|
W tym Cukry |
0.60
g
|
Białko: |
23
g
|
Sól: |
0.09
g
|
Zawiera: 0