PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Baking Powder

Cukier brzozowy - Ksylitol z Finlandii 200 g

Ksylitol to substancja słodząca naturalnego pochodzenia nazywana „cukrem brzozowym” stosowana jako alternatywa białego cukru. Oryginalny ksylitol otrzymywany jest z kory drzew liściastych, najczęściej brzozy z Finlandii, ale na rynku obecny jest również ksylitol pozyskiwany z kukurydzy. Ksylitol jest tak samo słodki jak cukier biały, ale o 40% mniej kaloryczny. Odpowiedni jest dla wegan. Indeks glikemiczny ksylitolu wynosi 8 (IG:8). Odpowiedni dla diabetyków. Zastosowanie do ciast (poza drożdżowymi – sprawia, że zaczyn drożdżowy nie pracuje i ciasto nie wyrasta), do deserów, do napojów, sosów, syropów, przetworów owocowo - warzywnych. UWAGA: * spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Należy wprowadzać do diety stopniowo (zaczynając od ½ łyżeczki) * nie zaleca się podawać dzieciom do 3 roku życia.

 

 

Alergeny

Zgodnie z prawem ten produkt nie zawiera składników , które mogą powodować reakcje alergiczne lub inne reakcje nietolerancji.

Informacje o wartościach odżywczych Cukier brzozowy - Ksylitol z Finlandii 200 g

WARTOŚĆ W 100 G PRODUKTU W PROSZKU Wartość w 100 g produktu NA PORCJĘ / SZT. %*
Energia 0 kJ
0 kcal
0 kJ
0 kcal
0 kJ
0 kcal
0 %
0 %
Tłuszcz 0 g
0 g
0 g
0 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 0 g
0 g
0 g
0 %
Węglowodany: 0 g
0 g
0 g
0 %
W tym Cukry 0 g
0 g
0 g
0 %
Białko: 0 g
0 g
0 g
0 %
Sól: 0 g
0 g
0 g
0 %
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

Dane logistyczne

Zawiera: 0