Flag

Krem jogurtowy z domowym granole

ok. 6 porcji
Średni
20 min
Pyszny i pożywny deser z kremem jogurtowym
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
60 gpłatków owsianych
30 gmiodu
1 łyżeczkaoleju
250 gserka mascarpone
250 gjogurtu naturalnego 2% tł.
3 łyżkicukru pudru
2 opak.Śmietan-fixu Dr. Oetkera
80 gmalin
80 gborówek amerykańskich
1 opak.Sosu truskawkowego Dr. Oetkera
6 listkówmięty

Zobacz produkty

Picture - Śmietan-fixu Dr. Oetkera
Picture - Sosu truskawkowego Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

W misce wymieszaj płatki, miód (jeżeli jest za gęsty można go wcześniej podgrzać) i olej. Blaszkę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia, na papier wyłóż płatki z miodem, rozprowadź płaską warstwę.

2

Pieczenie

Blachę wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 10 - 12 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 170 °C


Gotowe granole wyjmij z piekarnika i odstaw, aż wystygną.

3

Krem

Serek mascarpone zmiksuj z jogurtem. Cukier puder wymieszaj z śmietan-fixem, wsyp do masy, a następnie całość krótko wymieszaj mikserem.

4

Dekorowanie

Przygotuj 6 pucharków. Krem jogurtowy przełóż do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką. Do pucharków nałóż porcję kremu, na krem połóż owoce i porcje granoli. Następnie nałóż drugą porcję kremu, krem polej sosem truskawkowym, deser udekoruj resztą owoców, granoli i listkami mięty.