PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Zielone warzywa po ugotowaniu

Co zrobić, aby warzywa po ugotowaniu pozostały zielone?

1 łyżeczka sody dodana do gotujących zielonych warzyw takich jak, szpinak, fasolka szparagowa, świeża kapusta zapobiegnie ich odbarwieniu się. Dodanie łyżeczki sody na litr wody przy gotowaniu kapusty pozwoli na jej szybsze ugotowanie, zachowanie cennych witamin oraz złagodzenie nieprzyjemnego zapachu gotowanej kapusty.