PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Upieczony biszkopt

Czy upieczony biszkopt można zamrozić?

Upieczony i wystudzony biszkopt, szczelnie owinięty w folię, można zamrozić. Tak zamrożone ciasto można przechowywać w zamrażalniku około 3 do 6 miesięcy. W zależności od wysokości ciasta – biszkopt należy rozmrażać w temperaturze pokojowej około 3 do 4 godzin.