PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Ubijanie śmietany "kremówki"

Jak ubijać śmietanę "kremówkę" w ciepłe dni?

Śmietana kremówka do ubicia musi być bardzo dobrze schłodzona. Jeżeli w pomieszczeniu jest za ciepło, dobrze jest włożyć miskę, końcówki miksera i śmietanę na kilka minut do zamrażarki (uwaga – nie można dopuścić do zamrożenia śmietany). W upalne dni do ubijania dobrze jest wstawić miskę ze śmietaną do większej miski z lodem, żeby ubijać ją cały czas w niskiej temperaturze.
Zbyt długie ubijanie śmietany może spowodować, że straci ona puszystość i będzie bardziej przypominała masło. Pamiętaj, aby smietanę ubijać dobrze schłodzoną i max. ok. 5 minut.