PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Sposób przygotowania ciasta parzonego

W jaki sposób przygotować ciasto parzone?

Po zagotowaniu tłuszczu z wodą od razu wsyp mąkę i energicznie mieszaj drewnianą łyżką/pałką, aż ciasto będzie gładkie. Następnie, stale mieszając, podgrzewaj ciasto przez ok. 1 minutę. Oznaką wystarczającego zaparzenia ciasta będzie cienka „skorupka" na dnie garnka. Zaparzone, gorące ciasto należy szybko przełożyć do miski i wyrobić mikserem. Do gorącego ciasta należy stopniowo dodawać po jednym jajku i miksować mikserem ustawionym na najwyższe obroty.