PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Sposób pieczenia ciasta parzonego

W jaki sposób piecze się ciasto parzone?

Ciasta parzone piecze się na lekko natłuszczonej i oprószonej mąką blaszce.
W czasie pieczenia ciasta nie wolno otwierać piekarnika, aby ciasto nie opadło. Dopiero w drugiej fazie pieczenia, kiedy obniżamy temperaturę do 150°C i „dosuszamy" ciasto, piekarnik można lekko otworzyć i sprawdzić, czy ciasto jest odpowiednio upieczone.