PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Polewa z czekolady

Co zrobić, aby polewa się nie łamała, gdy zastygnie?

Jeżeli używamy do oblania/dekorowania ciasta biszkoptowego rozpuszczoną czekoladę – warto do czekolady dodać 4 łyżki słodkiej śmietanki lub 2 łyżki masła. Gdy czekolada zastygnie na cieście – będzie się ona lepiej kroiła, nie będzie się łamała.