PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Konsystencja konfitury

Dżem czy konfitura wyszła zbyt rzadka?

Aby sprawdzić, czy konfitura dobrze żeluje, należy 1-2 łyżki gorącej konfitury przełożyć na talerzyk i odczekać, aż wystygnie. Jeśli masa nie zżeluje się i jest płynna, najlepiej dodać 1 łyżeczkę Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera i dokładnie wymieszać.