PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Ciasto z masą krówkową/toffi

Co zrobić, gdy masa jest zbyt gęsta?

Jeżeli przygotowujemy ciasta z masą krówkową/toffi i jest ona za gęsta, żeby ją rozsmarować na cieście, możemy podgrzać puszkę z masą krówkową w kąpieli wodnej (aż stanie się bardziej płynna i łatwiejsza do rozsmarowania na cieście) lub zmiksować ją z 2-3 łyżkami słodkiej śmietanki.