PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Ciasto kruche

Co zrobić, aby ciasto było bardziej kruche?

Aby ciasto kruche było bardziej kruche, należy dodać do niego zamiast cukru kryształu – cukier puder oraz zamiast margaryny – masło. Dobrze jest także dodać 1 żółtko.
Ciasto kruche wychodzi również bardzo dobre, jeżeli połowę mąki białej zastąpi się mąką pełnoziarnistą.
Można przygotować również ciasto kruche o smaku orzechowym, jeżeli połowę mąki zastąpi się zmielonymi orzechami.