Flag

Owoce pod kruszonką z sosem o smaku waniliowym

ok. 6 - 8 porcji
Łatwy
40 min
Idealny szybki deser jak idą goście lub słodkie drugie śniadanie bądź podwieczorek – owoce pod kruszonką z Sosem o smaku Waniliowym! 💛
Szybki i bardzo prosty w przygotowaniu, a do tego pyszny – taki właśnie jest ten deser 💛 Ulubione owoce, kruszonka oraz Sos o smaku Waniliowym to połączenie, która zadowoli każdego entuzjastę słodkości.
Składniki
Przygotowanie
Porady i wskazówki
Użyte owoce mogą być mrożone.
Porady i wskazówki
Zamiast Cukru z wanilią Bourbon możesz użyć zamiennie Pasty waniliowej IntenseEkstraktu naturalnego z wanilii Bourbon Dr. Oetkera w proporcji 2-4 łyżeczki na 250 g mąki lub 500 g masy lub ziarenek z 1 Laski wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetkera.
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Owoce
150 gmalin
150 gjagód
150 gwiśni
20 gmąki ziemniaczanej
Kruszonka
200 gmąki
100 gcukru
1 opak.Cukru z wanilią Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
100 gmasła (zimnego)
Sos
1 opak.Sosu smak waniliowego Dr. Oetkera
250 mlmleka (zimnego)

Zobacz produkty

Picture - Cukru z wanilią Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
Picture - Sosu smak waniliowego Dr. Oetkera
1

Owoce

Owoce obtocz w mące ziemniaczanej i przełóż do kokilek (mrożonych nie rozmrażaj).

2

Kruszonka

Do miski przesiej mąkę, dodaj cukier oraz cukier z wanilią i kawałki zimnego masła, wyrób na kruszonkę.

3

Pieczenie

Piecz w nagrzanym piekarniku do zrumienienia się kruszonki.

Czas pieczenia: ok. 30 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 190 °C

4

Sos

Sos waniliowy wymieszaj z 250 ml zimnego mleka. Owoce podawaj polewając każdą porcję z sosem waniliowym.

Porady i wskazówki