PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Owoce pod kruszonką

Pyszne i łatwe w przygotowaniu crumble z owocami i budyniem

o 6 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Owoce pod kruszonką

Owoce:

200 g truskawek
1 szt. gruszek

Kruszonka:

150 g mąki
100 g cukru trzcinowego
100 g masła

Budyń:

250 ml śmietanki 30% tł.
250 ml mleka
1 opak. Mój Budyń z cukrem trzcinowym smak waniliowy Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Owoce

Trsukawki umyj, odszypułkuj, pokrój na kawałki. Gruszkę umyj, obierz, wydrąż gniazda nasienne i pokrój na kawałki.

2

Kruszonka

Do miski przesiej mąkę, dodaj cukier i kawałki zimnego masła, wyrób na kruszonkę.

3

Budyń

Do garnka przelej śmietankę i 100 ml mleka. W pozostałej porcji mleka wymieszaj budyń. Śmietankę z mlekiem zagotuj, pod koniec wlej wymieszany budyń i ponownie zagotuj, przez cały czas mieszając energicznie rózgą.

4

Pieczenie

Gorący budyń przełóż na dno kokilek, przykryj kawałkami owoców, a wierzch posyp obficie kruszonką. Piecz w piekarniku do uzyskania złotego koloru.

Piekarnik gazowy:  190 °C

Piekarnik elektryczny:  190 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 15 - 20 min.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Owoce pod kruszonką

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 2014kJ
481kcal
942kJ
225kcal
Tłuszcz 28.86g 13.49g
Węglowodany 54.81g 25.61g
Białko 7.58g 3.54g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii
Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej