PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Mini babeczki Czekoladowa jeżyna

Mini babeczki czekoladowe z kremem czekoladowym

24 porcje

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Mini babeczki Czekoladowa jeżyna

Babeczki:

1 opak. Mini Babeczek czekoladowych z kropelkami czekolady
1 szt. jajek
50 ml wody
100 ml oleju

Krem:

200 ml mleka (schłodzonego)
1 opak. Kremu do tortów i ciast smak czekoladowy Dr. Oetkera

Do dekoracji:

100 g jeżyn
1 szt. brzoskwiń
1 opak. Perełek błyszczących Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania Mini Babeczek

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajko, wodę i olej. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji.

2

Dodawanie kropelek czekolady

Odsyp 1 - 2 łyżki kropelek czekolady. Pozostałe kropelki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. 1 pełnej łyżeczce). Następnie babeczki posyp odsypanymi wcześniej kropelkami czekolady.

3

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Piekarnik elektryczny: 180 °C

Piekarnik gazowy: 180 °C

Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: ok. 15 - 17 min.

Babeczki można zacząć dekorować gdy całkowicie ostygną.

4

Krem

Mleko wlej do wysokiego naczynia, dodaj zawartość kremu i miksuj ok. 3 minuty. Gotowy krem odstaw do schłodzenia na 10 minut. Następnie krem przełóż do rękawa cukierniczego i nakładaj na babeczki. Aby uzyskać różne kształty do nakładania kremu można użyć różnych końcówek dekoracyjnych.

5

Dekorowanie

Babeczki udekoruj przed podaniem owocami oraz perełkami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Mini babeczki Czekoladowa jeżyna

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 511 kJ
122 kcal
1193 kJ
285 kcal
Tłuszcz 6.42 g 14.93 g
Węglowodany 14.53 g 33.79 g
Białko 1.66 g 3.87 g