PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Marcepanowe jajeczka

Jajeczka z marcepanu są proste i przyjemne w przygotowaniu

16 sztuk

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Marcepanowe jajeczka

Składniki:

200 g masy marcepanowej
1 opak. Polewy gotowej mlecznej Dr. Oetkera
1 opak. Polewy gotowej białej Dr. Oetkera
1 opak. Perełek cukrowych Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Masę marcepanową podziel na 16 części i utocz jajeczka. Jajeczka nabij na wykałaczki. W kąpieli wodnej rozpuść polewy, odetnij róg opakowania i polej nią jajeczka i udekoruj posypkami. Wykałaczki wbij w kawałek styropianu, by ociekły. Kiedy czekolada zastygnie, odkrój delikatnie resztki ociekającej czekolady, powyciągaj patyczki i zapakuj w torebeczki.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Marcepanowe jajeczka

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 657kJ
157kcal
2190kJ
523kcal
Tłuszcz 9.59g 31.98g
Węglowodany 15.70g 52.34g
Białko 1.88g 6.27g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii
Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej