PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Marcepanowe jajeczka

Jajeczka z marcepanu są proste i przyjemne w przygotowaniu

16 sztuk

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Marcepanowe jajeczka

Składniki:

200 g masy marcepanowej
1 opak. Polewy gotowej mlecznej Dr. Oetkera
1 opak. Polewy gotowej białej Dr. Oetkera
1 opak. Perełek cukrowych Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Masę marcepanową podziel na 16 części i utocz jajeczka. Jajeczka nabij na wykałaczki. W kąpieli wodnej rozpuść polewy, odetnij róg opakowania i polej nią jajeczka i udekoruj posypkami. Wykałaczki wbij w kawałek styropianu, by ociekły. Kiedy czekolada zastygnie, odkrój delikatnie resztki ociekającej czekolady, powyciągaj patyczki i zapakuj w torebeczki.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Marcepanowe jajeczka

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 657 kJ
157 kcal
2190 kJ
523 kcal
Tłuszcz 9.59 g 31.98 g
Węglowodany 15.70 g 52.34 g
Białko 1.88 g 6.27 g