PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Jabłka w czekoladzie

Jabłka w polewie mlecznej

4 porcje

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Jabłka w czekoladzie

Składniki:

4 szt. jabłek

Do dekoracji:

1 opak. Polewy gotowej mlecznej Dr. Oetkera
1 opak. Blasku pereł Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Polewę mleczną rozpuść w kąpieli wodnej, przelej do miseczki i zanurzaj w niej jabłka do połowy trzymając za ogonek. Odkładaj je na kratkę. Kiedy lekko przestygnie posyp perełkami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Jabłka w czekoladzie

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1248 kJ
298 kcal
641 kJ
153 kcal
Tłuszcz 12.08 g 6.19 g
Węglowodany 47.66 g 24.44 g
Białko 1.98 g 1.02 g