PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Jabłka w czekoladzie

Jabłka w polewie mlecznej

4 porcje

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Jabłka w czekoladzie

Składniki:

4 szt. jabłek

Do dekoracji:

1 opak. Polewy gotowej mlecznej Dr. Oetkera
1 opak. Blasku pereł Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Polewę mleczną rozpuść w kąpieli wodnej, przelej do miseczki i zanurzaj w niej jabłka do połowy trzymając za ogonek. Odkładaj je na kratkę. Kiedy lekko przestygnie posyp perełkami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Jabłka w czekoladzie

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1248kJ
298kcal
641kJ
153kcal
Tłuszcz 12.08g 6.19g
Węglowodany 47.66g 24.44g
Białko 1.98g 1.02g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii
Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej