PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Deser diamentowe owoce

Przezroczyste mini galaretki z owocami

ok. 4 porcje

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Deser diamentowe owoce

Składniki:

800 ml wody
2 opak. Galaretki krystalicznej smak cytrynowy Dr. Oetkera
15 szt. malin
15 szt. borówek amerykańskich

preparation

Przygotowanie

Zagotuj wodę i odmierz 800 ml. Zawartość torebki z galaretką wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia. Do formy o wymiarach 21 cm x 21 cm wlej cienką warstwę galaretki (na ok. 0,5 cm). Wstaw naczynie do lodówki i schłódź. Gdy galaretka zacznie wyraźnie tężeć poukładaj w niej owoce, zachowując między nimi taką samą odległość.

Wstaw do lodówki na około 10 minut do stężenia. Resztę galaretki wylewaj równomiernie cienką strużką do formy i wstaw do lodówki na około 3 godziny do całkowitego stężenia.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Deser diamentowe owoce

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 636 kJ
152 kcal
260 kJ
62 kcal
Tłuszcz 0.03 g 0.01 g
Węglowodany 32.90 g 13.37 g
Białko 0.73 g 0.30 g