PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Deser bananowy duszek

Budyń bananowy z duchami ;)

4 porcje

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Deser bananowy duszek

Budyń:

500 ml mleka
1 opak. Budyniu smak biszkoptowy Dr. Oetkera
2 łyżki cukru

Do dekoracji:

4 szt. bananów
1 opak. Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Budyń

Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń rozlej do salaterek.

2

Dekorowanie

Banany przekrój na pół, tak aby można je było ustawić pionowo i stabilnie w miseczce.

Polewę deserową rozpuść w kąpieli wodnej. Za pomocą wykałaczki narysuj polewą na bananach oczy i buźki.

Banany ustawiaj pionowo w miseczkach z budyniem.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Deser bananowy duszek

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1662 kJ
397 kcal
561 kJ
134 kcal
Tłuszcz 13.54 g 4.57 g
Węglowodany 63.86 g 21.58 g
Białko 6.05 g 2.04 g