PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Deser bananowy duszek

Budyń bananowy z duchami ;)

4 porcje

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Deser bananowy duszek

Budyń:

500 ml mleka
1 opak. Budyniu smak biszkoptowy Dr. Oetkera
2 łyżki cukru

Do dekoracji:

4 szt. bananów
1 opak. Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Budyń

Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń rozlej do salaterek.

2

Dekorowanie

Banany przekrój na pół, tak aby można je było ustawić pionowo i stabilnie w miseczce.

Polewę deserową rozpuść w kąpieli wodnej. Za pomocą wykałaczki narysuj polewą na bananach oczy i buźki.

Banany ustawiaj pionowo w miseczkach z budyniem.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Deser bananowy duszek

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1662kJ
397kcal
561kJ
134kcal
Tłuszcz 13.54g 4.57g
Węglowodany 63.86g 21.58g
Białko 6.05g 2.04g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej