PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Czekoladowy przekładaniec

Delikatne ciasto czekoladowe z masą śmietanową Dr. Oetkera

o 12 - 15 porcji

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Czekoladowy przekładaniec

Ciasto:

1 opak. Ciasta czekoladowego XXL Dr. Oetkera
4 szt. jajek
200 g masła (roztopionego i wystudzonego)
200 ml wody

Masa:

1 opak. Masy śmietanowej smak śmietankowy Dr. Oetkera
500 ml śmietanki 30% tł.

Do dekoracji:

1 opak. Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Formę prostokątną o wym. 40 x 14 cm wyłóż papierem do pieczenia. Zawartość torebki wsyp do miski, dodaj jajka, tłuszcz i wodę. Całość miksuj na najwyższych obrotach ok. 3 min do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Przygotowane ciasto nałóż do wyłożonej papierem do pieczenia formy.

2

Pieczenie

Ciasto wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 60 min.

Wystudzone ciasto przekrój ostrym nożem na trzy warstwy.

Polewę rozpuść w kąpieli wodnej, wylej na papier do pieczenia i wystudź. Następnie zetrzyj polewę na tarce o grubych oczkach. 500 ml mocno schłodzonej śmietanki 30% tł. ubij mikserem. Pod koniec ubijania zawartość torebki z masą śmietanową wsyp do śmietanki i delikatnie wymieszaj mikserem na najniższych obrotach. Gotową masą przełóż warstwy ciasta.

3

Dekorowanie

Wierzch i boki posmaruj masą, posyp startą polewą deserową. Do czasu podania przechowuj w lodówce.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Czekoladowy przekładaniec

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 2148kJ
513kcal
1394kJ
333kcal
Tłuszcz 29.84g 19.38g
Węglowodany 56.98g 37.00g
Białko 4.56g 2.96g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt