PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Budyniowa fantazja

Budyń malinowy, polewa biała i posypka

4 porcje

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Budyniowa fantazja

Budyń:

500 ml mleka
1 opak. Budyniu smak malinowy Dr. Oetkera
2 łyżeczki cukru

Do dekoracji:

1 opak. biszkoptów okrągłych
1 opak. Polewy gotowej białej Dr. Oetkera
1 opak. Posypki cukrowej Dr. Oetkera
50 g borówek amerykańskich
4 - 8 listków mięty

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń rozlej do salaterek.

2

Dekorowanie

Polewę rozpuść w kąpieli wodnej. Płynną polewę przelej do miseczki i zanurz w niej do połowy biszkopty. Na jeszcze nie zastygniętą polewę posyp posypkę. Biszkopty umieść na budyniu lekko je wbijając. Budyń dodatkowo udekoruj borówkami i listkami mięty.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Budyniowa fantazja

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1934 kJ
462 kcal
858 kJ
205 kcal
Tłuszcz 15.56 g 6.89 g
Węglowodany 72.86 g 32.24 g
Białko 7.38 g 3.26 g