PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Budyniowa fantazja

Budyń malinowy, polewa biała i posypka

4 porcje

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Budyniowa fantazja

Budyń:

500 ml mleka
1 opak. Budyniu smak malinowy Dr. Oetkera
2 łyżeczki cukru

Do dekoracji:

1 opak. biszkoptów okrągłych
1 opak. Polewy gotowej białej Dr. Oetkera
1 opak. Posypki cukrowej Dr. Oetkera
50 g borówek amerykańskich
4 - 8 listków mięty

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń rozlej do salaterek.

2

Dekorowanie

Polewę rozpuść w kąpieli wodnej. Płynną polewę przelej do miseczki i zanurz w niej do połowy biszkopty. Na jeszcze nie zastygniętą polewę posyp posypkę. Biszkopty umieść na budyniu lekko je wbijając. Budyń dodatkowo udekoruj borówkami i listkami mięty.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Budyniowa fantazja

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1934kJ
462kcal
858kJ
205kcal
Tłuszcz 15.56g 6.89g
Węglowodany 72.86g 32.24g
Białko 7.38g 3.26g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii
Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej