PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Budyń waniliowy z sosem czekoladowym

Idealny deser na podwieczorek

o 6 - 8 porcje

łatwe 20 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Budyń waniliowy z sosem czekoladowym

Składniki:

2 opak. Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
3 - 4 łyżki cukru
800 ml mleka

Do dekoracji:

50 g migdałów (płatków)
50 g cukru
2 łyżki wody
1 opak. Sosu o smaku czekoladowym Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Z 800 mleka odlać 0,5 szklanki i rozmieszać w nim zawartość budyniu, dodając 3 - 4 łyżki cukru. Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotować. Gotowy budyń rozlać do 6 - 8 plastikowych foremek. Wierzch przykryć folią spożywczą. Desery wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny.

2

Masa

W miseczce wymieszać płatki migdałów, cukier i wodę. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Na papier wyłożyć migdały, rozprowadzić je tak by powstała jak najcieńsza warstwa, wstawić do piekarnika.

3

Pieczenie

Piec na złoty kolor.

Piekarnik gazowy:  170 °C

Piekarnik elektryczny:  170 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 10 - 15 min.

4

Dekorowanie

Desery wyłożyć na talerzyki, podawać polane sosem czekoladowym i posypane pokruszonymi migdałami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Budyń waniliowy z sosem czekoladowym

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1206kJ
288kcal
691kJ
165kcal
Tłuszcz 7.40g 4.23g
Węglowodany 50.40g 28.80g
Białko 5.63g 3.22g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!