PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki w kratkę

Babeczki jogurtowe z białym lukrem gotowym

12 porcji

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki w kratkę

Babeczki:

1 opak. Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
75 g jogurtu naturalnego 2% tł.

Do dekoracji:

2 opak. Lukru gotowego białego Dr. Oetkera
1 opak. Pisaków cukrowych smak czekolada i karmel Dr. Oetkera
1 opak. posypki cukrowej

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Piekarnik elektryczny: 180 °C

Piekarnik gazowy: 180 °C

Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Upieczone babeczki ostudź.

3

Dekorowanie

Lukry gotowe rozpuść w kąpieli wodnej. Wierzch babeczek pokryj lukrami. Odstaw do wyschnięcia lukru. Pisakami narysuj kratkę. Udekoruj posypką.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki w kratkę

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1202 kJ
287 kcal
1541 kJ
368 kcal
Tłuszcz 10.28 g 13.19 g
Węglowodany 43.45 g 55.71 g
Białko 3.00 g 3.85 g