PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki Sówki

Pyszne babeczki czekoladowe z ciastkami

12 porcji

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki Sówki

Babeczki:

1 opak. Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
100 ml wody

Do dekoracji:

2 opak. Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
2 opak. ciastek typu "Oreo"
24 szt. drażetek brązowych
12 szt. drażetek czerwonych

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Babeczki wstaw do piekarnika.

Piekarnik elektryczny: 180 °C

Piekarnik gazowy: 180 °C

Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

3

Dekorowanie

Ciasteczka rozdziel na pół – tak by zostały same z białymi środkami. Polewę deserową rozpuść w kąpieli wodnej, a następnie udekoruj nią babeczki. Na polewę przyklejaj po ciasteczku – białą masą do wierzchu. Następnie ułóż draże – brązowe jako oczy i czerwone jako noski.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki Sówki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1851 kJ
442 kcal
1779 kJ
425 kcal
Tłuszcz 22.52 g 21.65 g
Węglowodany 54.31 g 52.22 g
Białko 4.63 g 4.45 g