PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki Sówki

Pyszne babeczki czekoladowe z ciastkami

12 porcji

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki Sówki

Babeczki:

1 opak. Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
100 ml wody

Do dekoracji:

2 opak. Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
2 opak. ciastek typu "Oreo"
24 szt. drażetek brązowych
12 szt. drażetek czerwonych

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Babeczki wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 17 - 20 min.

3

Dekorowanie

Ciasteczka rozdziel na pół – tak by zostały same z białymi środkami. Polewę deserową rozpuść w kąpieli wodnej, a następnie udekoruj nią babeczki. Na polewę przyklejaj po ciasteczku – białą masą do wierzchu. Następnie ułóż draże – brązowe jako oczy i czerwone jako noski.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki Sówki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1851kJ
442kcal
1779kJ
425kcal
Tłuszcz 22.52g 21.65g
Węglowodany 54.31g 52.22g
Białko 4.63g 4.45g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej