PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki Margaretki

Jogurtowe cupcakes udekorowane kwiatkami z opłatka

12 porcji

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki Margaretki

Babeczki:

1 opak. Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
75 g jogurtu naturalnego 2% tł.

Masa śmietanowa:

250 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej)
1 łyżka cukru pudru
1 opak. Śmietan-fixu Dr. Oetkera

Krem maślany:

100 g masła (miękkiego)
100 g cukru pudru

Do dekoracji:

1 opak. Lukru plastycznego białego Dr. Oetkera
1 opak. Pisaków cukrowych Dr. Oetkera
1 opak. kwiatków z opłatka

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 17 - 20 min.

Upieczone babeczki ostudź i zdejmij foremki. Babeczki przetnij na pół poziomo.

3

Masa śmietanowa

Śmietankę ubij na sztywno, pod koniec dodaj cukier puder wymieszany ze Śmietan-fixem. Masą przełóż babeczki.

4

Krem maślany

Masło utrzyj z cukrem pudrem na puszysty krem. Niewielką ilością kremu maślanego posmaruj wierzch babeczek.

5

Dekorowanie

Lukier plastyczny podziel na 12 części. Każdą część zagnieć i rozwałkuj lekko podsypując cukrem pudrem tak aby powierzchnia lukru przykryła cała babeczkę. Ułożony lukier na babeczce wygładź zaczynając od środka do zewnątrz. Odetnij nadmiar lukru. Odstaw babeczki do lodówki.

Na wierzchu babeczki ułóż kwiatek z listkiem. Białym pisakiem wykonaj zdobienie z kropeczek. Babeczkę od dołu owiń zieloną tasiemką.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki Margaretki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1926kJ
460kcal
1616kJ
386kcal
Tłuszcz 23.97g 20.14g
Węglowodany 57.69g 48.48g
Białko 3.46g 2.90g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!