Babeczka albo psikus

Zapada noc. Z półmroku wyłaniają się różne istoty i pająki....Na szczęście straaaasznie pyszne:)

36 porcji

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczka albo psikus

Babeczka Pająk:

1 opak. Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml wody
100 ml oleju

Dekoracja babeczki Pająka:

2 opak. Polewy gotowej mlecznej Dr. Oetkera
2 opak. Posypki smak czekoladowy Dr. Oetkera
1 opak. dekoracji z czekolady
1 opak. Pisaków cukrowych Dr. Oetkera
24 szt. cukierków "lentilek"

Babeczka Mumia:

1 opak. Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
100 ml wody

Dekoracja babeczki Mumii:

2 opak. Lukru klasycznego białego Dr. Oetkera
6 łyżeczek wody (gorącej)
24 szt. cukierków "lentilek"

Babeczka Sieć pająka:

1 opak. Babeczek z płatkami czekolady Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
100 ml wody

Dekoracja babeczki Sieci pająka:

2 opak. Lukru gotowego białego Dr. Oetkera
1 opak. Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
1 opak. Posypki smak czekoladowy Dr. Oetkera

Przygotowanie

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki.

2

Babeczki Pająki

Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jaja, wodę i olej. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub mikserem do dokładnego połączenia składników ok. 1 min. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

Piekarnik elektryczny: 175 °C

Piekarnik gazowy: 175 °C

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Dekorowanie babeczki Pająka

Babeczki można zacząć dekorować po ich całkowitym ostygnięciu. Polewę mleczną rozpuść w ciepłej wodzie, odetnij róg opakowania i wylej na babeczki. Następnie obtocz babeczki w posypce czekoladowej wsypanej wcześniej do miseczki. Nogi pająka wykonaj z dekoracji z czekolady i przyczep je zanim polewa zastygnie. Pisakiem cukrowym białym zrób oczy pająka i przyklej do niego kolorowe cukierki.

3

Babeczki Mumie

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach. Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Piekarnik elektryczny: 175 °C

Piekarnik gazowy: 175 °C

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Dekorowanie babeczki Mumii

Babeczki można zacząć dekorować po ich całkowitym ostygnięciu. Lukier domowy rozrób w miseczce z 3 łyżeczkami gorącej wody. Część lukru odłóż (na oczy). Pozostały lukier umieść w szprycy z płaską końcówką i wyciskaj na babeczki jako bandaż. Z części zastygającego lukru ufromuj kuleczki i ułóż na babeczki jako oczy. Przyklej do lukru kolorowe cukierki.

4

Babeczki Sieci Pająka

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość mieszaj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę, do uzyskania gładkiej konsystencji. Odsyp 1 łyżeczkę płatków czekoladowych. Pozostałe płatki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto równomiernie rozłóż w foremkach. Babeczki posyp równomiernie pozostałymi płatkami.

Piekarnik elektryczny: 175 °C

Piekarnik gazowy: 175 °C

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Dekorowanie babeczki Sieć Pająka

Babeczki można zacząć dekorować dopiero po ich ostygnięciu. Nożem zetnij nierówny wierzch babeczek. Lukier rozgrzej w ciepłej wodzie i przy pomocy pędzelka posmaruj nim babeczki. Odstaw do zastygnięcia. Następnie czerwonym pisakiem namaluj na środku babeczek pajęczynę. Polewę rozpuść w kąpieli wodnej. Przelej do miseczki, gdy zacznie zastygać uformuj z niej korpusy i główki pajączków. Z posypki czekoladowej zrób nóżki i przyczep do czekoladowych pajączków zanim lukier całkowicie stwardnieje. Kolorowymi pisakami namaluj pajączkom oczy. Pajączki ułóż na czerwonej pajęczynie.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczka albo psikus

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1394 kJ
333 kcal
1620 kJ
387 kcal
Tłuszcz 15.48 g 18.00 g
Węglowodany 43.95 g 51.10 g
Białko 3.77 g 4.38 g
Nasze produkty
20 urodziny Kopca Kreta
Poznaj Kopcowe przepisy i inspiracje
Ustawienia plików cookie

Ucieszymy się, jeżeli zgodzisz się, abyśmy my i nasi partnerzy używali plików cookie i podobnych technologii. Pozwoli nam to zrozumieć Twoje zachowanie na stronie i odpowiednio  dostosować ją do Twoich potrzeb. Ponadto my i nasi partnerzy chcielibyśmy wykorzystywać te dane do pokazywania Tobie spersonalizowanych ofert na ich platformach.

 

Wykorzystujemy pliki cookie niezbędne, analityczne i marketingowe do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony, spersonalizowania treści i reklam, analizowania ruchu w naszej witrynie oraz w celach statystycznych. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług. Jeśli zgadzasz się abyśmy wykorzystywali wszystkie wskazane powyżej pliki cookie do celów powyżej wymienionych prosimy o kliknięcie „Zgadzam się”. Jeżeli chciałbyś/chciałabyś zdecydować, które z plików cookie będą mogły być wykorzystywane prosimy o wejście w Ustawienia szczegółowe i dokonanie wyboru. Wyrażenie zgody na stosowanie plików cookies obejmuje również możliwość przekazania danych do Stanów Zjednoczonych na podstawie art.49 RODO. Aby uzyskać szczegółowe informacje, zapoznaj się z naszą polityce prywatności, tutaj możesz również znaleźć więcej informacji na temat przesyłania danych do dostawców technologii i partnerów w Stanach Zjednoczonych. W każdej chwili możesz zmienić zdanie.

Niezbędne

Zarówno te pliki cookie, jak i podobne rozwiązania są nam potrzebne, aby zapewnić działanie podstawowych funkcji naszej strony internetowej. Powyższe obejmuje na przykład zapisywanie tych ustawień. Absolutnie konieczne jest, aby użytkownik nie mógł ich wyłączyć.

Zawsze aktywne
Analityczne

Ponadto chcielibyśmy lepiej poznać, w jaki sposób korzystasz z naszej strony internetowej, aby zoptymalizować ją dla Ciebie i innych użytkowników. W tym celu wykorzystujemy pliki cookie i podobne rozwiązania, które umożliwiają mapowanie zachowań użytkowników, a tym samym pozwolą nam udoskonalić przedstawianą Tobie ofertę.

Korzystamy również z dostawców technologii, którzy mogą przetwarzać Twoje dane w Stanach Zjednoczonych. W takim przypadku istnieje potencjalne ryzyko, że amerykańskie służby bezpieczeństwa mogą uzyskać dostęp do Twoich danych bez uprzedzenia, a Ty możesz nie być w stanie podjąć skutecznych działań prawnych przeciwko temu w Stanach Zjednoczonych.

 

aktywne

nieaktywne

Marketingowe/remarketingowe/udostępnianie danych stronom trzecim

Aby zapewnić nam możliwość dostosowania naszych kampanii marketingowych do Twoich potrzeb, zbieramy informacje o tym, w jaki sposób trafiasz na naszą witrynę internetową i w jaki sposób korzystasz reagujesz na nasze reklamy. Dzięki temu możemy jeszcze bardziej ulepszyć nie tylko nasze reklamy, ale także treści na naszej stronie. Nasi partnerzy marketingowi także wykorzystują te informacje do własnych celów, np. do personalizacji kont użytkowników lub profili na swojej platformie.

Współpracujemy również z partnerami, którzy mogą przetwarzać Państwa dane w Stanach Zjednoczonych. W takim przypadku istnieje potencjalne ryzyko, że amerykańskie służby bezpieczeństwa mogą uzyskać dostęp do Twoich danych bez wcześniejszego powiadomienia, a Ty możesz nie być w stanie podjąć skutecznych działań prawnych przeciwko temu w Stanach Zjednoczonych.

aktywne

nieaktywne

Masz pytanie? Skontaktuj się z nami!

Z przyjemnością odpowiemy na Twoje pytania dotyczące naszych produktów i przepisów. Jeśli chcesz podzielić się z nami opinią o naszych produktach, bądź sprawdzić status zamówienia w e-sklepie to dobrze trafiłeś. Czekamy na Twój telefon.

585 111 001

Infolinia czynna jest od poniedziałku do soboty w godz. 10-18 oraz w niedzielę w godz. 10-13. Koszt połączenia zgodnie z cennikiem Operatora.

You have questions or concerns?

Thank you for your message.