PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Baking Powder

Budyń o smaku waniliowym Bez glutenu

Z pewnością pamiętasz z dzieciństwa wspaniały smak ciepłego budyniu waniliowego, który gotowała mama czy babcia. Teraz spróbuj nowości – budyniu  bezglutenowego o smaku waniliowym. Budyń Dr. Oetkera to doskonały deser dla Twojej rodziny i świetny pomysł na smaczny i zdrowy podwieczorek dla dzieci. Pełny smak i aksamitna konsystencja zadowolą każdego smakosza. W ofercie Dr. Oetkera każdy znajdzie coś dla siebie. Więcej informacji o celiakii i diecie bezglutenowej na www.celiakia.pl

 

 

Zamów teraz:

Alergeny

W tym miejscu zwracamy uwagę osobom cierpiącym na alergię lub inne nietolerancje, że niniejszy produkt może zawierać alergenne składniki , bądź śladowe ich ilości, które zgodnie z przepisami prawa wymagają znakowania, bowiem mogą wywołać reakcje alergiczne lub reakcje nietolerancji, a mianowicie:

mleko2

Informacje o wartościach odżywczych Budyń o smaku waniliowym Bez glutenu

1 porcja to 142 g. Wartość odżywcza po przyrządzeniu z mlekiem 2% tł.
WARTOŚĆ W 100 G PRODUKTU W PROSZKU Wartość w 100 g produktu NA PORCJĘ / SZT. %*
Tłuszcz 0.2 g
1.8 g
2.5 g
4 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 0.1 g
1 g
1.5 g
8 %
Węglowodany: 86 g
16 g
22 g
8 %
W tym Cukry 0.2 g
9.6 g
14 g
16 %
Białko: 0.1 g
3 g
4.2 g
8 %
Sól: 0.08 g
0.1 g
0.15 g
3 %
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

Dane logistyczne

Zawiera: 40g