Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka).

Aby uzyskać więcej informacji, zachęcamy do zapoznania się z naszą polityką prywatności.

Budyń o smaku waniliowym bezglutenowy

Budyń o smaku waniliowym bezglutenowy

Z pewnością pamiętasz z dzieciństwa wspaniały smak ciepłego budyniu waniliowego, który gotowała mama czy babcia. Teraz spróbuj nowości – budyniu  bezglutenowego o smaku waniliowym. Budyń Dr. Oetkera to doskonały deser dla Twojej rodziny i świetny pomysł na smaczny i zdrowy podwieczorek dla dzieci. Pełny smak i aksamitna konsystencja zadowolą każdego smakosza. W ofercie Dr. Oetkera każdy znajdzie coś dla siebie.

 

Więcej informacji o celiakii i diecie bezglutenowej na www.celiakia.pl

Zamów teraz:

Alergeny

W tym miejscu zwracamy uwagę osobom cierpiącym na alergię lub inne nietolerancje, że niniejszy produkt może zawierać alergenne składniki bądź śladowe ich ilości, które zgodnie z przepisami prawa wymagają znakowania, bowiem mogą wywołać reakcje alergiczne lub reakcje nietolerancji, a mianowicie:

Możliwa obecność mleka


Dodatkowo informujemy, że znakowania wymagają zgodnie z przepisami prawa poniżej wymienione substancje i produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe,
Skorupiaki,
Jaja,
Ryby,
Orzeszki ziemne,
Soja,
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),
Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia lub orzechy Queensland,
Seler,
Gorczyca,
Nasiona sezamu,
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu większym niż 10 mg/kg lub 10 mg/l,
Łubin,
Mięczaki i ich produkty pochodne.

Informacje o wartościach odżywczych Budyń o smaku waniliowym bezglutenowy

  Wartość odżywcza po przyrządzeniu z mlekiem 2% tł.:     W proszku:
  100 g 1 porcja = 142g (%*) 100 g
Energia 378 kJ
89 kcal
537 kJ
126 kcal
7% 1415 kJ
333 kcal
Tłuszcz 1,8 g 2,6 g 4% 0,1 g
w tym Kwasy Tł. Nasycone 1,0 g 1,4 g 7% 0,1 g
Węglowodany 15,4 g 21,8 g 8% 82,7 g
w tym Cukry 9,6 g 13,6 g 15% 0,0 g
Białko 3,0 g 4,3 g 9% 0,1 g
Sól 0,11 g 0,15 g 3% 0,10 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)